Húsvéti áldást kaptak a vásárhelyi bokszolók 9

Meghitt ünnepséget tartottak a Boxing Gym Vásárhely Hóvirág utcai központjában, ahol Vásárhelyen a sportra és a sportolókra első ízben kért áldást Bán Csaba ótemplomi református lelkész.

Nemcsak a test és a jellem, a lélek fejlődése is fontos a hódmezővásárhelyi Boxing Gym egyesületénél. A tavaly alakult sportkör pár hónapja avathatta fel régi-új otthonát, a Kerekes Jánosról elnevezett Gurigás Termet a Hóvirág utcán, ahol hétfőn délután áldás is kértek Bán Csaba református lelkésztől.

Bán Csaba elöljáróban elmondta, örömmel jött, és ámbár még sohasem járt boksz edzőteremben, családja felmenői között voltak ökölvívók. Édesapja nagybátyja még együtt bokszolhatott Énekes István egykori olimpiai bajnokkal. Ő maga pedig még személyesen találkozhatott a sportág legnagyobb magyar ikonjával, Papp Lászlóval.

Húsvéti áldást kaptak a vásárhelyi bokszolók 6

Pál apostol szavait idézve, a bokszról szólva az ökölvívó három fontos tulajdonságát is kiemelte. Ez az önmegtartóztató élet, a cél pontos ismerete, harmadikként pedig a megfontolt, biztos kéz és fej, mely a tetteket (ütéseket) vezérli és mindig célba talál.

Az egyesület vezetősége a terem falára egy képet is elhelyezett, melyen Kerekes János és Erdei „Madár” Zsolt látható.

Húsvéti áldást kaptak a vásárhelyi bokszolók Húsvéti áldást kaptak a vásárhelyi bokszolók 1 Húsvéti áldást kaptak a vásárhelyi bokszolók 2 Húsvéti áldást kaptak a vásárhelyi bokszolók 3 Húsvéti áldást kaptak a vásárhelyi bokszolók 4 Húsvéti áldást kaptak a vásárhelyi bokszolók 5 Húsvéti áldást kaptak a vásárhelyi bokszolók 7 Húsvéti áldást kaptak a vásárhelyi bokszolók 8 Húsvéti áldást kaptak a vásárhelyi bokszolók 10