Az ellenzék győzelme kaotikus állapotokat eredményezhet 1

Pontosan egy hét van hátra az országgyűlési választásokig. A miniszterelnök szerint április 8-án nemcsak egyszerűen egy kormányról és egy parlamentről döntenek a magyarok, hanem jövőt is választ magának az ország. A tét, hogy Magyarország bevándorlóországgá válik-e. Az ellenzéki pártok közben még mindig a választási együttműködésről egyeztetnek, de vita van arról is, hogy egy baloldali szavazónak vállalható-e a Jobbik.

Galló Béla politológus az M1 Ma reggel című műsorában elmondta:

– Minden választás vagy a biztonság, vagy a változás ígéretét kínálja a közönségnek. Míg kormánypárt a biztonság, addig az ellenzék a változás mellett teszi le a voksát-

tette hozzá.

Kaotikus állapot alakulhat ki 

A politológus szerint Orbán Viktor már régóta – nem csupán a kampányban – a biztonságra helyezi a hangsúlyt a migráció témáján keresztül. Az ellenzék viszont a változás logikáján belül azt üzeni a választóknak: „ne törődjetek vele, hogy mennyit veszekszünk, szavazzatok a mi jelöltünkre, hogy utána tovább veszekedhessünk”. Az üzenetük lényege, hogy ha április 9-én kormányra kerülnének, a veszekedés egészen biztos, hogy folytatódni fog. Hiszen olyan össze nem illő elemekből állhat össze bármilyen ellenzéki koalíció, amelyet már most a választási kampányban megkérdőjeleznek – mondta Galló Béla.

Feltehetően a Jobbik lesz a legerősebb ellenzéki párt, amely diktálhatná a feltételeket. A kérdés azonban az, hogy a baloldalon ezt melyik másik ellenzéki párt fogadná el – tette hozzá. A politológus is úgy véli, hogy egy ellenzéki koalícióból csak a mostaninál is kaotikusabb állapotok sülhetnek ki.

Forrás: hirado.hu

Kép forrása: hirado.hu