A Békés nyerte a rangadót

Fontos győzelmet szerzett a Békés a Hódtói Sportcsarnokban. A Vásárhelyi Kosársuli a térdsérülése miatt pihenőre kényszerülő Miletic nélkül állt ki az elit, piros színnel jelzett NBI B-s sorozatban maradás szempontjából hatványozottan számító összecsapáson. A kék-sárgák jövőhéten a hatodik Pécs otthonába látogatnak.

Az első percekben a hazaiak villámrajtot vettek, 11-4-nél látszólag megnyugodtak Béresék. Nem kellett több a viharsarkiaknak, 13-13-nál utolérték riválisaikat. Iszonyatos rohanás volt a pályán az első szusszanásig, inkább a támadójátékra került a hangsúly, mint a védekezésre, követni is nehéz volt a kosarakat, de az első 10 perc végén a Kosársuli ment el 4-gyel.

Nem csökkent a tempó a folytatásban sem. A hazaiaknál Varga és Vas, míg a másik oldalon Farkas és Zrínyi villogott. 5 perc után hajszállal vezettek Czuprák László fiai, de a békésiek ritmust váltottak, és egyenlítettek, sőt Kertészt büntetőjével rövid időre fordítottak. Ám talpra álltak a vásárhelyiek, és a félidőre már ők örülhettek 54-51-es állásnak.

A harmadik periódusban is jól látszott, hogy nagyon elszánt mindkét gárda, a győzelem ugyanis nagyon fontos az elit, piros csoportban való maradásért folyó rájátszás előtt. A Békés megyeiek nem adták magukat, és egyenlítettek. Krstic és a visszaálló Farkas vitte hátán a csapatát, míg a Kosársulinál Szabó és Molnár vitézkedett. Utóbbiak sajnos nem tudták ellensúlyozni a Békés offenzíváját, így a kék-sárgák 2 pontos hátrányba kerültek az utolsó felvonás előtt.

A Békés nyerte a rangadót

Alaposan odatették magukat a vendégek, és 6 minutumon át ki sem adták kezükből a vezetést. Ekkor Rostás ziccere után 86-87 állt az eredményjelzőn. Időt kért Balog Vilmos, amivel felrázta legénységét: újra 6-ra nőtt a differencia. Ezután már nem tudott megújulni a Hódmezővásárhely, főleg miután az irányító Szabó Péter bokasérülése miatt kiállni kényszerült, majd a másik oldalon Zrínyi beszórta a győzelmet érő hármast. Végül a Kosársuli -ra alulmaradt a Békéssel szemben.

Vásárhelyi Kosársuli – Calle Pubfood Békés – 92-99 (32-28, 22-23, 23-28,15-20 )
NBI B csoport, alapszakasz, vezette: Varga Zoltán, Vadász Csaba és Tóth Cecília
Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 430 néző.
Kosársuli: Szabó 14/3, Bálint -, Béres 17/12, Vas 14/6, Gajic 10.
Csere: Varga 14/3, Horvát -, Rostás 4, Molnár 12/3.
Edző: Czuprák László
Békés: Kertész 10/3, KRSTIC 22, NAGY 15/9, ZRÍNYI 21/9, Koma 11.
Csere: Hajdu 6, Farkas 9/3, Balog 5/3.
Edző: Balog Vilmos

Czuprák László: „Gyermeteg védekezési hibáinkat, illetve center nélküli játékunknak köszönhetően nem sikerült nyernünk.”

Forrás: Vásárhelyi Kosársuli

Fotók: Gémes Sándor

A Békés nyerte a rangadót 1 A Békés nyerte a rangadót 2 A Békés nyerte a rangadót 3 A Békés nyerte a rangadót 4 A Békés nyerte a rangadót 5 A Békés nyerte a rangadót 6 A Békés nyerte a rangadót 7 A Békés nyerte a rangadót 8 A Békés nyerte a rangadót 9 A Békés nyerte a rangadót 10 A Békés nyerte a rangadót 11 A Békés nyerte a rangadót 12 A Békés nyerte a rangadót 13 A Békés nyerte a rangadót 14 A Békés nyerte a rangadót 15 A Békés nyerte a rangadót 16 A Békés nyerte a rangadót 17 A Békés nyerte a rangadót 18 A Békés nyerte a rangadót 19 A Békés nyerte a rangadót 20 A Békés nyerte a rangadót 21 A Békés nyerte a rangadót 22 A Békés nyerte a rangadót 23 A Békés nyerte a rangadót 24 A Békés nyerte a rangadót 25 A Békés nyerte a rangadót 26 A Békés nyerte a rangadót 27 A Békés nyerte a rangadót 28