Kegyetlen sors vár a megunt nyuszikra?

Szerencsére nem minden esetben!

Húsvétkor, a nagy vásárlási forgatagban sokan felelőtlenül élő állatokat vásárolnak gyermekeiknek ajándékba, amelyek az ünnepek lecsengésével csupán unott teherré válnak.

Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetőjének tapasztalata az, hogy az összevásárolt élő állatok ünnepek után legtöbbször unott terhek maradnak. Az állati jövevényektől sokan durva módon próbálnak megszabadulni.

Az idill hamar elmúlik

– Az aranyos füles vagy kiscsibe, ami húsvét napján a szőnyegen fickándozott, az ünnep után már csak unott teherként van a lakásokban. Gondot okozhat a családnak az állat táplálása, a lakást piszkító szőrzet és a rendszeresen keletkező ürülék (és bűz) is. Az élőállat szőrére vagy tollára ezeken felül egyre többen allergiásak is 

– mondta el lapunknak az állatvédő.

Nyuszimentő Akció

Utcára dobva a háziállatként tartott nyuszi önálló életre képtelen. Az Orpheus Állatvédő Egyesület szegedi központja idén is próbál segíteni az ünnepek utáni kidobásra ítélt nyusziknak. Húsvét után egy hónapig, ha semmilyen más megoldás nincsen, utcára dobás helyett díjmentesen leadható az állatvédőknek minden megunt nyuszi.

www.ebangyal.hu felületén lehet felvenni az állatvédőkkel a kapcsolatot.