Sztrájkot terveznek a Villeroy dolgozói!

54 órás sztrájkot hirdetnek a vásárhelyi Villeroy & Boch Magyarország Kft. dolgozói a jövő hétre, ugyanis nem kapják meg a szerintük indokolt 12 százalékos béremelést.

Az erről szóló tájékoztatást a Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezetétől (MCDSz) kaptuk meg, melyben kiemelik, hogy pénteken a szakszervezet sztrájkbizottsága 54 órás határozott idejű sztrájkot hirdetett. Erre kedd éjfél és csütörtökön reggel 6 óra között kerül sor.

A sztrájkot – az MCDSz felmérése alapján- több mint 300 munkavállaló támogatja – írták közleményükben, amely szerint

a sztrájk azért lesz, mert a munkáltató nem hajtja végre az MCDSz áItaI megfogalmazott 12 százalékos bérfejlesztési-követelést, és a dolgozók így kívánják kifejezni elégedetlenségüket és tiltakozásukat a munkáltató áItaI kilátásba helyezett csekélyebb mértékű béremeléssel szemben.

Megjegyzik, hogy a dolgozóknak nem célja a sztrájk, ugyanakkor a többség véleménye alapján indokolt és a társaság gazdasági helyzetét is messzemenőkig figyelembe véve reális követelés az MCDSz által megfogalmazott 11+1 százalékos béremelés végrehajtása.

Határozott álláspontjuk, hogy

a munkáltató utolsó bérajánlatánál többet is elbír a vállalat gazdasági helyzete a munkáltató működésének veszélyeztetése nélkül, amit nagyon is megérdemelnek a dolgozók

– áll a közleményben.

A tájékoztatás úgy zárul: minden dolgozó érdeke a magasabb bér. Az MCDSz a dolgozói érdekek következetes érvényesítésében határozottan elkötelezett, amelyért és a magyar munkavállalók munkája társadalmi helyének, szerepének megbecsüléséért küzdeni fog.

Fotó forrása: ukbathrooms.com