Szerdától pótlóbuszok közlekednek a vasúti vonalak mentén!

Elkezdik a tram-train pályaépítését az Algyő és Hódmezővásárhely Népkert állomás között, így szerdától pótlóbuszok közlekednek Szeged-Hódmezővásárhely és Szentes-Hódmezővásárhely vonal mentén – közölte a MÁV.

A közleményben azt írták, Szentesről Szeged, valamint Szegedről Szentes felé a 47-es főúton Kopáncsnál, a Kishomoki vegyesbolt buszmegállóhelyen lehet a pótlóbuszokra átszállni.
Tájékoztattak, hogy a tram-train vonal kiépítésének munkálatai április 4-től várhatóan 2019. április 25-ig tartanak. Az első, április 4. és június 15. között tartó, és a második, június 16. és július 31. közötti fázisban a Szentes-Hódmezővásárhely, valamint a Szeged-Hódmezővásárhely vonal is érintett lesz. A harmadik és negyedik fázisban csak a Szeged-Hódmezővásárhely közötti vonatközlekedést fogja érinteni a vágányzár.
Hozzátették, a vágányzár ideje alatt több helyen kikapcsolják az útátjárók biztosítóberendezéseit. A vonatközlekedés esetén a forgalmat jelzőőr irányítja, erre KRESZ-jelzések figyelmeztetnek az érintett vasúti átjárókban.
A vasúttársaság arra kéri az utazókat, hogy figyeljék az állomásokon kihelyezett hirdetményeket és útbaigazító táblákat, térképeket, valamint a hangos utastájékoztatást.
A módosított menetrend a MÁV-csoport (www.mavcsoport.hu) honlapján, a vágányzári hírek között érhető el. Az utasok tájékozódhatnak a Vonatinfó alkalmazásban és a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál is a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon.