Négyszázötven ember állását és a Noniust is megmentette az állam Mezőhegyesen

A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaságot látogatta ma meg Lázár János országgyűlési képviselő, ahol a vállalkozás hivatalos ügyeinek intézésén túl az ott dolgozókkal is találkozott. 

Mezőhegyes Magyarország legnagyobb állami tulajdonban lévő agrár cége, több ménes székhelye, és 8000 hektárnyi kiváló minőségű föld tartozik hozzá. Az állam a közel múltban vásárolta meg, és azóta is folyamatosan fejlesztik. Céljuk, hogy ez legyen Európa egyik legkiválóbb agráripari cége, nem mellesleg mintegy 450 embernek biztosít munkát– őket látogatta meg ma Lázár János.

Az elmúlt években, politikai döntés eredményeképpen sikerült megmenteni ezt a vállalkozást. A kormány nem azt mérlegelte, hogy mi lesz az állami vagyon sorsa, hanem, hogy mi lesz az emberek sorsa.

– emelte ki Lázár János a birtok kapcsán az ott dolgozókkal tartott közös rendezvényen, majd Pap István vezérigazgatóval az istállók felé vették az irányt

Itt a ménesbirtok vezetője elmondta: öt fajta lovat tenyésztenek a birtokon, ebből három hagyományos, a Gidrán, és Furioso-North Star, és a Nonius, amelyek itt születtek. Ez utóbbinak 230 éves múltja van Mezőhegyesen.

Hogy milyen érdekességeket érdemes tudni erről a fajtáról, és van-e jövője a tenyésztésének – kiderül a videóból!

Forrás: Lázár János hivatalos facebook oldala