Két év után újra kinyit a Tájház 4

Nincs jó hírünk: viharokkal és jégesővel érkezik a Húsvét. Azonban ne hagyják, hogy a szeszélyes tavaszi időjárás megbélyegezze a hangulatukat, kattintsanak inkább a tegnapi nap legérdekesebb híreiért! 

Sajnos heves zivatarokra és akár még jégesőre is számíthatunk, és az előrejelzések szerint ez vasárnap és hétfőn se lesz még másképp. Annak azonban örülhetünk, hogy a hőmérő higanyszála ennek ellenére akár a húsz fokot is meghaladhatja térségünkben! A frontérzékenyeknek viszont nem jó hír, hogy erős melegfronti hatás érvényesül, amelynek következtében áradtak, kialvatlanok, dekoncentráltak lehetünk. Érdemes tehát kímélni magunkat, és fokozottabban figyelni a környezetünkben élőkre, különösen az idősekre, a szív- és érrendszeri betegségekkel küzdőkre!

Nagyszombatra ébredhettünk, ez a húsvéti örömünnep kezdete.

A katolikus liturgia szerint este kezdődik az ünnep a tűzszenteléssel, a tűz Krisztus jelképe, akinek feltámadásával a remény, a fény születését ünneplik a keresztény egyházak, ezt követi a keresztvíz-szentelés.

És ezen a napon ér véget a negyven napos böjt, szóval jöhet az ízletes főtt sonka! 🙂 Ma mutatunk egy receptet is, hogyan érdemes készíteni, hogy igazán finom legyen 😉

Ám előtte lássuk, mi mindenről számoltunk be tegnap:

Közfoglalkoztatottak munkáját köszönte meg Lázár

Jövő héten sztrájkolnak a Villeroy dolgozói– 12 százalékos béremelést szeretnének, a Jókai utcán élők is elégedettek az elkerülővel, Bikfic egy, a szerkesztőségünknek küldött levélben zárta le a Márki- Zay Péter édesapjával folytatott vitát, Lázár János országgyűlési képviselő pedig megköszönte a térségben dolgozó közfoglalkoztatottak munkáját. Beszélgettünk a Bogyó és Babóca szerzőjével, majd arról is hírt adtunk, hogy hamarosan nyitja kapuit a Tájház. 

Építészmérnökből lett hivatásos mesélő a Bogyó és Babócák írója
A Bogyó és Babóca írónője, Bartos Erika

Ma az Árpádokat köszönthetjük névnapjukon! 

Ezen a napon történt, csak sokkal korábban:

  • 1387 – Luxemburgi Zsigmondot Himházi Benedek veszprémi püspök Székesfehérvárott magyar királlyá koronázza.
  • 1889 – Átadják az Eiffel-tornyot Párizsban.
  • 1909 – A Titanic gőzhajót elkezdik építeni az írországi Belfastban.
  • 2005 – Michael Brown és csapata felfedezi a Makemake nevű törpebolygót.

Kellemes ébredést, további szép napot kívánunk! 🙂 

 

Forrás: wikipédia