Kiss Attila Makó

Vona Gábor makói legénye a DK elnökétől tanul: kiderült, hogy megkülönböztet egészségesen és nem egészségesen gondolkodó határon túli magyarokat. Szégyellheti magát! – írja Kiss Attila legutóbbi szerepléséről a Blogstar.

Egészen furcsa, gyurcsányista fordulatot vett a baloldali szavazatokért teperő egyik Csongrád megyei jobbikos képviselőjelölt kampánya. A Makó Híradó hírportál számol be róla, hogy a Hódmezővásárhely–Makó körzetben induló Kiss Attila (igen, ő az, akiről a napokban írta meg a Blogstar, hogy saját rendezvényén ültette le „csicskáztatta” Márki-Zay Péter független hódmezővásárhelyi polgármester – a szerk.)

váratlanul sutba dobta a nemzeti színű mentét, és magára húzta az őszödi miniszterelnök viseletes, szúrós szagú zakóját. Azét a Gyurcsányét, aki 2004-ben a kormányfői posztról uszított a határon túli magyarok ellen,

jelenleg is élharcosa a szavazati joguk elleni nemzetlélek-romboló kezdeményezésnek, és a napokban is durva kolozsvári videójával okozott botrányt.

„Kiss Attila fórumán is előkerült a külhoni magyarok szavazati joga, amit többen kifogásoltak. A Jobbik jelöltje nem is sokat gondolkodott a válaszon, szerinte az egészségesen gondolkodó székelyek úgysem mennek el szavazni”

– idézi a „politikus” pénteki makói fórumán elhangzottakat a portál, mely egyúttal emlékeztet: a Jobbik elvileg nemzeti pártnak nevezi magát, nem különböztet meg „egészségesen gondolkodó” és „nem egészségesen gondolkodó” erdélyi magyarokat. Elvileg.

„Vagy legalábbis eddig nem különböztetett meg. Az autonómia valóban fontos kérdés, de azzal nyugtatni a kedélyeket, hogy úgyis csak a székelyek ostobább része megy el szavazni (az április 8-i magyarországi választáson – a szerk.) egy jobbikos jelölttől elég furán hangzik. Lehet, hogy Kiss Attila mostanában túl sok Gyurcsány Ferencet hallgatott, vagy ami sokkal valószínűbb, a véleménye a külhoni magyarokról a hallgatóság függvényében változik. Pár évvel ezelőtt ez még elképzelhetetlen lett volna”

– írja a Makó Híradó munkatársa, akivel e helyütt csak egyetérteni tudunk.

Az egyetlen kérdés most már csak az, hogy

érik a Jobbik–DK, azaz Vona–Gyurcsány szivárványkoalíció vagy Kiss Attila szimplán ennyire ostoba és nemzetietlen?

Forrás: Makó Híradó, Blogstar.hu