Janiczak Dávid

Vona Gábor nem védheti tovább a védhetetlent, el kell távolítania a közéletből Janiczak Dávidot – így a Fidesz.

A nagyobbik kormánypárt szerint nincs tovább, Vona Gábornak azonnal le kell mondatnia helyettesét, Janiczak Dávidot.

Dunai Mónika, a kormánypárt országgyűlési képviselője szombaton, Budapesten a közmédiának nyilatkozva úgy fogalmazott, Janiczak Dávid, a Jobbik alelnöke, Ózd polgármestere vállalhatatlan a nemi erőszakkal fenyegetés, a nőkkel szembeni stílusa miatt.

Emlékeztetett, a Fidesz mellett ellenzéki politikusok és női civil szervezetek is kérték az elmúlt napokban, hogy a Jobbik mondassa le őt, de Vona Gábor mégis védi a védhetetlent.

„Ennek véget kell vetnie, és azonnal le kell mondatnia helyettesét!” – jelentette ki Dunai Mónika az MTI tudósítása szerint.

Anális közösüléssel fenyegetett a Jobbik-vezér

Ami az előzményeket illeti, a sajtóban korábban közölt hangfelvételeken a vezető jobbikus politikus különböző nőkről fejti ki dehonesztáló véleményeit, illetve anális közösüléssel fenyegeti meg munkatársnőjét.

„– Oda dobod föl a pi**ádat! – Hagyjál már! – Szárazon k*rlak se**be az összes fa***al!”

hangzik el az egyik felvételen.

Janiczak nem tagadta a hangfelvételek valódiságát. Facebookon közzétett posztjában azt írta: „Ezek a beszélgetések nem a nyilvánosságnak lettek szánva, szűk, zárt körben hangoztak el, ahol az emberek többsége kimond dolgokat, néha olyan hangnemben, amelyet más körülmények között nem tenne meg. Én is csak egy ember vagyok…

Online petíciót indítottak a hölgyek

A Mindennapok Női Szemmel Egyesület szerdán jelentette be, online petíciót indít annak érdekében, hogy Janiczak Dávid távozzon a közéletből. Király Nóra, az egyesület alapítója a Jobbik XI. kerületi irodája előtt újságíróknak a kezdeményezést azzal indokolta: múlt héten derült ki, hogy Janiczak Dávid, Ózd polgármestere, a Jobbik alelnöke „minősíthetetlen stílusban, trágár kifejezéseket használva alázta és gyalázta első beosztottját”.

Hozzátette: ezt mélységesen elítélik, ezért az egyesület tagjai úgy döntöttek, hogy online petíciót indítanak annak érdekében, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke léptesse ki Janiczak Dávidot a Jobbikból, mondassa le a polgármesterségről és léptesse vissza mindenfajta közéleti szerepléstől.

Hangsúlyozta: nem mentség, hogy Janiczak Dávid minősíthetetlen kijelentései magánbeszélgetésben hangzottak el, hiszen egy közéleti szereplőnek a magánéletben is példát kell mutatnia.

A petícióhoz a //www.noiszem.hu/peticio/ linken lehet csatlakozni.