Közfoglalkoztatottak munkáját köszönte meg Lázár 1

Makón, Csanádpalotán, Pitvaroson, Székkutason, Magyarcsanádon és Apátfalván is elismerte a közfoglalkoztatottak mindennapi tevékenységét Lázár János . A miniszter két videót is posztolt erről a Facebook-oldalán.

Az országgyűlési képviselő az első felvételen egy székkutasi asszonnyal beszélget arról, a nő hogyan vált közfoglalkoztatottá, mit gondol a közmunkaprogramokról, milyen azok megítélése és mekkora segítséget jelent a munka a boldoguláshoz. Lázár ezután egy nagyon csoport előtt kijelenti, hogy a közmunka nem cél, hanem egy eszköz, ami átmeneti megoldást nyújt ahhoz, hogy a közfoglalkoztatottak visszatérjenek a munka világába.

A másik videóban az hangzik el, hogy a női munkanélküliség nagyobb problémát jelent, mint a férfiaké, akiknél szinte már alig van álláskereső. A politikus Makón, Csanádpalotán, Pitvaroson, Székkutason, Magyarcsanádon és Apátfalván is kellemes húsvétot kívánt a közfoglalkoztatottaknak, valamint megjegyezte, hogy a települések utcáinak, tereinek tisztasága, rendezettsége elsősorban az ő érdemük.

Pénteken pedig 130 vásárhelyi kapott élelmiszercsomagot a képviselő és a helyi Fidesz-frakció által. Erről ITT írtunk.