Márki-Zay édesapja Bikficcel levelezik

Pontot tesz a Márki-Zay családdal való üzengetés végére a székely Lungu-Csavar Csaba. Bikfic levelet küldött szerkesztőségünknek, amit szóról szóra közlünk.

Aki nem ismeri az előzményeket, annak segítünk. Márki-Zay Péter a múlt héten egy lapnak azt mondta: jön a második Trianon, ha nyer a Fidesz. A kijelentés elsőként a székely Lungu-Csavar Csabánál, azaz Bikficnél verte ki a biztosítékot, aki egy videóban üzent a vásárhelyi polgármesternek. Erre nem a településvezető, hanem édesapja, Márki-Zay János reagált egy Facebook-posztban, amihez Bikfic is kommentelt, és ma a következő levelet juttatta el szerkesztőségünkbe:

Úgy sikerült, hogy nem láttam az erdőtől a fát csak azt éreztem, hogy fázom. Lefordítva, nem akartam a politikai vitába, sajtó címlapra vagy hasonló népszerűségre szert tenni de bele cseppentem a tó közepébe. Amiért a kis videót elkészítettem vállalom érte a hideget, meleget.Voltam én már karón fehér holló is. Amikor láttam, hogy mélyen érintek egy édesapát elgondolkodtam, hogy jó volt kimondani vagy sem. Időközben jöttek megkeresések, bejelölések akik arra biztattak, hogy vegyem le a videót. Na ilyenkor az ember leszáll a lóról s megnézi a patkót! Miért is sántít a ló? Nem szokásom személyeskedni, nem bélyegzem meg embereket, így nem szoktam neveket használni. Ugyanígy tettem abban a port felverő videóban is. A Trianon szó a székelységnek mára már egy száz éves vérző seb. Aki ezt nem érti, annak elmagyarázom. Azért nem voltam román katona, mert ha határőrnek vittek volna is csak fapuskát adtak volna. Sok érthetetlen kérdés válasz van számomra a Trianonnal kapcsolatosan. Amikor egy politikus belefoglalja a mondatába, hogy,,Trianon” az nagy bátorság. A dolog nagyon kétélű. Ha tanult az ember történelmet és második Trianonról bekövetkezéséről beszél, az annyira súlyos mintha a második Auschwitzet emlegetne ha éppenséggel győz! Amikor úgy éreztem ez a ló elé botlasztót tettek és nem sántít, még félre sem lépett de mégis bátortalanul lépked leszálltam s és előtte lépkedtem. Hadd ismerjem meg az ösvényt jobban. Na ekkor láttam meg a csögöt! Aztakutyafájátneki! A névtelen videóm gazdára talál! Ezzel nem is lenne semmi gond még, ha az egyik írásos védelmezője nem nevezne bugri-nak. (osszátok a bugrist) Ekkor levettem a kantárt a szegény lóról és hagytam szabadon magától haladni, hadd keresse meg magának az utat, hiszen az akadály csak azén ösvényemben volt található! A videót le akartam venni de amikor a szegény dolgozó paraszt olvasta az uraságok titulusait miközben nyílt sebekbe állva vakul vagdalóznak a történelmünk fájó pontjaiban megálljt kiáltottam. Észrevette ön, hogy most sem célom a személyeskedés, sem a harag? ……a lónak csak szólnom kell, mert érti a hangomat!

Az ügy egyébként eléggé felborzolta a kedélyeket, például egy Budapesten élő vásárhelyi ügyvéd is kifejtette nekünk véleményét. Erről bővebben ITT olvashat.