Forgalomba helyezték az északi elkerülőt! 16

Az ott lakók szerint a Jókai utca az egyik legnagyobb nyertese a múlt héten forgalomba helyezett elkerülő útnak.

– Szinte nem lehetett átkelni az úttesten, akkora volt a forgalom. Percekig kellett várakozni, hogy átmenjünk az utca egyik oldaláról a másikra – mondta el lapunknak Virág Ferenc, aki Vásárhelyen a Jókai utca és a Szántó Kovács János utca sarkán lakik. Hozzátette, az elkerülőnek köszönhetően javult a helyzet, ugyanis már most sokkal kisebb a forgalom, mint eddig volt.

– Éjszaka egyáltalán nem, csupán hajnalban lehet hallani egy-két nagy jármű hangját

– fogalmazott. Ferenc még nem próbálta ki az elkerülő utat, de elmondása szerint használni fogja, mivel az idővel és az üzemanyaggal is takarékoskodhat az utazások alkalmával.

A Jókai utca lakói ezért örülnek a megépült északi elkerülőnek
Virág Ferenc

Molnár Sándorné ugyan nem hagyta, hogy fotót készítsünk róla, de arról szívesen beszélt mennyire örül az elkerülő út megnyitásának.

– Sokkal, de sokkal csendesebb az utca. Éjszaka nem járnak az autók, nappal is jelentősen kisebb a forgalom. A környezetemben mindenki örül, aki próbálta már az elkerülőt azt mondja, sokkal akadálymentesebb az utazás, hiszen nem kell átvágni a városi forgatagon

– mesélte az asszony.

Mint arról korábban beszámoltunk, múlt héten forgalomba helyezték a Vásárhelyt észak felől elkerülő utat. A kormány támogatásának köszönhetően, a 38,5 milliárd forintos beruházás mintegy 15- 20 ezer jármű forgalmától mentesíti a várost. A helyiek szerint, már az elmúlt napokban tapasztalható volt a változás. Nemcsak a Jókai utca lakói aludhatnak nyugodtan éjszaka, de a Tóalj utcai körforgalomban sem kell már araszolni a dugóban, sőt a Nyizsnyai Gusztáv utcában is napról napra kisebb lett a forgalom.