Nem derült ki a székkutasiaknak, miért lenne jó, ha Kiss Attilára szavaznának 7

Vajmi kevés szó esett Székkutas jövőjéről Kiss Attila csütörtöki fórumán. Márki-Zay Péter vásárhelyi polgármester megint többet beszélt, mint a jobbikos jelölt, és talán minden eddiginél jobban mocskolta a kormányt. Parázs vita alakult ki, volt, aki gyomorforgatónak nevezte a politikus kampányolását.

Jó ránézni Székkutasra, gyönyörű a falu, látszik, hogy épül-szépül

– kezdte a székkutasi fórumát Kiss Attila, majd röviden ismertette a Jobbik terveit.

A makói állatorvos elmondta, ha nyer a pártjuk, differenciált nyugdíjemelést szeretnének, azaz az alacsony nyugdíjakat megemelnék, a magasakat viszont csak alig, vagy egyáltalán nem. A férfiakat 40 év munkaviszony után elengednék nyugdíjba, hazacsábítanák a fiatalokat, valamint ingyen jogosítványszerzést vezetnének be – sorolta a politikus a pártprogramot.

Nem derült ki a székkutasiaknak, miért lenne jó, ha Kiss Attilára szavaznának 13

Hozzátette, nem azért vállalkozik a választókerület képviselőjének, mert 80 ezer ember főnöke akar lenni, hanem azért, hogy mindenkit képviseljen, azaz 80 ezer ember legyen a főnöke. Úgy véli, összefogással leváltható lenne a jelenlegi kormány.

Ezután Márki-Zay Péter ragadta magához a szót. Felhívta a figyelmet, hogy április 8-án mindenki menjen el szavazni, majd

fél órán át – szinte minden eddiginél jobban – a kormányt szidta.

– Nemzeti tragédia lesz, ha ismét a Fidesz nyer – jelentette ki a vásárhelyi polgármester, aki ezt például az egészségüggyel szemléltette. Azt mondta, a magyar egészségügy ma olyan rossz, hogy

ha egy albán kórházba bemegyünk, nagyon eséllyel jövünk ki élve, mintha egy magyarba mennénk.

Nem derült ki a székkutasiaknak, miért lenne jó, ha Kiss Attilára szavaznának 4

– Szégyen és ciki ma fideszesnek lenni, mert szégyen lelkesen a lopás mögé állni – folytatta a politikus, aki szerint le kell váltani a „maffiaállamot” vagy a ”tolvajkormányt”. (Ezek a kifejezések Márki-Zay szinte minden második mondatában benne voltak – a szerk.)

Érdekes módon Gyurcsány Ferencet is bevédte azzal, hogy ha valóban lopott miniszterelnöksége idején, akkor Orbán Viktor miért nem záratta börtönbe.

A kijelentésekre parázs vita alakult ki, a fórum résztvevői közül voltak, akik szerint gyomorforgató volt, ahogy Márki-Zay Lázár Jánosra „fröcsögött”, ugyanis fordítva a képviselő egyáltalán nem illeti ilyen jelzőkkel a polgármestert.

Lázár 8 év alatt 8 milliárdot hozott Székkutasra, de arról még nem volt szó, hogy Kiss Attila mit ígér a községnek?

– merült fel a kérdés.

Nem derült ki a székkutasiaknak, miért lenne jó, ha Kiss Attilára szavaznának 8

Márki-Zay azt mondta, nem gyűlöli Lázárt, sőt, tehetséges politikusnak tartja, de azt elismerte, hogy erősen kritizálta a kormányt.

Kiss Attila pedig mindössze annyit válaszolt:

szerencsés a település, hogy ennyi pénz érkezett ide. Ő maga pedig partnerséget ajánl, mindenki képviselője lenne, de nem ő szeretné megmondani, hogy mi épüljön, hanem a kutasiak mondják el, mit szeretnének.  

Nem derült ki a székkutasiaknak, miért lenne jó, ha Kiss Attilára szavaznának 15 Nem derült ki a székkutasiaknak, miért lenne jó, ha Kiss Attilára szavaznának 14 Nem derült ki a székkutasiaknak, miért lenne jó, ha Kiss Attilára szavaznának 12 Nem derült ki a székkutasiaknak, miért lenne jó, ha Kiss Attilára szavaznának 11 Nem derült ki a székkutasiaknak, miért lenne jó, ha Kiss Attilára szavaznának 10 Nem derült ki a székkutasiaknak, miért lenne jó, ha Kiss Attilára szavaznának 9 Nem derült ki a székkutasiaknak, miért lenne jó, ha Kiss Attilára szavaznának 6 Nem derült ki a székkutasiaknak, miért lenne jó, ha Kiss Attilára szavaznának 5 Nem derült ki a székkutasiaknak, miért lenne jó, ha Kiss Attilára szavaznának 3 Nem derült ki a székkutasiaknak, miért lenne jó, ha Kiss Attilára szavaznának 2 Nem derült ki a székkutasiaknak, miért lenne jó, ha Kiss Attilára szavaznának 1 Nem derült ki a székkutasiaknak, miért lenne jó, ha Kiss Attilára szavaznának