Jelentkezz Te is Szeged legnagyobb rock bulijára!

Április 10-ig megteheted, légy részese Magyarország és a Dél- Alföld első, élőzenei produkciójának! Kattints a részletekért! 

Magára az eseményre 2018. április 21-én kerül sor Szegeden, Magyarország egyik legszebb terén, a Dóm téren, ahol egyrészt helyet és lehetőséget adnak a szervezők az ország bármely pontjáról és határon túlról érkezőknek, hogy megismerhessék egymást, emellett a programmal legfontosabb célként az élő zenei produkciók fontosságára kívánják felhívni a figyelmet.

A Szegedrocks2018 kiemelt célja a rockzene, az élőzene népszerűsítése, a hangszeres kultúra ápolása, a tehetséggondozás, a műfaj utánpótlásának támogatása és az együttzenéléssel egy új közösség építése. A kezdeményezés már más települések érdeklődését is felkeltette, így a szervezők a közeljövőben hasonló típusú rendezvényt bonyolíthatnak majd le Kiskőrösön és Lakitelken is, így a Szegedrocks2018-on bemutatkozó zenészek más helyszíneken is felléphetnek. Íme egy kis ízelítő, hogy mire is lehet számítani:

A Szegedrocks2018-ra a jelentkezés még nem zárult le (2018. április 10-ig tart), eddig az ország számos helyéről és külföldről már mintegy 400 zenész jelezte részvételét – több magyarországi zeneiskola, zenekar, illetve olyanok, akik eddig csak otthon, közösség nélkül, egyedül zenéltek.

A látványos rendezvényre a több száz énekest, gitárost, basszusgitárost és dobost korra, nemre, életkorra és zenei stílusra való megkülönböztetés nélkül választják ki. Az egész napos zenei program „leghangosabb” produkciója maga a flashmob lesz, amikor is több százan játsszák el a kiválasztott négy dalt (kettő világslágert és kettő hazai ismert zeneszámot). A számok kiválasztásánál arra törekedtek, hogy azok egyszerűen eljátszhatóak, s a viszonylag kezdő zenészkollégák által is könnyen interpretálhatóak legyenek.

A programot este koncertek zárják, amelyen több szegedi és budapesti zenekar lép fel. A rendezvény ingyenes, így számítások szerint a résztvevő zenészekkel és a közönséggel együtt több ezren lesznek a fesztiválon.

Jelentkezni ITT lehet!

Forrás:
Gajda Ferenc, főszervező
Révész Zsolt, kommunikációs vezető, szervező