Hódmező habja – napi netszemle 1

Vásárhely napkorongja, kútvölgyi aszfaltörömök, ellenzéki (n)agymosás, Szandi húsvéti készülődése. Csütörtöki koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Közelítés

Megújul a kútvölgyi bekötőút.

Az elkerülő építésekor ment teljesen tönkre az amúgy is rossz állapotú út, melyet most újraaszfaltoznak – írja a Delmagyar.hu.

„Örülök, hogy felújítják az utat. Hiába kátyúzott rendszeresen a közútkezelő, volt, hogy 2 hétig sem tartott, kinyomták a nagyautók. Így jobban meg lehet közelíteni Kútvölgyet – tudtuk meg a szintén Kútvölgyön élő Gréczi Ágnestől.”

Az elkerülő építésekor ment teljesen tönkre az amúgy is rossz állapotú út – Újraaszfaltozzák a kútvölgyi bekötőutat

Hódmezővásárhely külterületi részén, Kútvölgyön tárolta a 47-es főút elkerülő szakaszának építéséhez szükséges anyagok egy részét a kivitelező cég. A megpakolt, 40 tonnás teherjárművek nagyon tönkretették az amúgy is rossz állapotú kútvölgyi bekötőutat. A kivitelező most felmarta a régi kopóréteget, és újraaszfaltozza a mintegy 1 kilométeres szakaszt, egészen a vasúti átjáróig.

Horizont

Vásárhelyi érintő.

Mostanában megbecsülendő egy-egy napnyugta, ugyanis többnyire felhők borítják az égboltot – fogalmaz a Vásárhely24.

„A minap azonban egy kis szerencsének és talán kitartásnak köszönhetően mégis sikerült elcsípni azt a pillanatot amikor a horizontnál megmutatta magát a napkorong. A háttérben a tiszai ártér fái látszanak.”

Nap képe: “Érintő” a vásárhelyi határban – Vásárhely24

Mostanában megbecsülendő egy-egy napnyugta, ugyanis többnyire felhők borítják az égboltot. A minap azonban egy kis szerencsének és talán kitartásnak köszönhetően mégis sikerült elcsípni azt a pillanatot amikor a horizontnál megmutatta magát a napkorong. A háttérben a tiszai ártér fái látszanak.

Szennyes

Ellenzéki (n)agymosás.

Szintet lépett az ellenzéki csatározás, ezúttal az Együtt és az LMP hajtott össze – írja a Hirado.hu.

„Bernivel nem kell kiteregetnie a szennyest. Hatékonyan semlegesíti a makacs összefogást – többek között ez hangzik el az Együtt egyik kampányfilmjében. A videóban Juhász Péter mosószerügynököt alakít, aki a vásárlóknak a Berni nevű terméket ajánlja. Juhász Péter szerint Berni megakadályozza az összefogást, gátja a sokszínűségnek, de legalább a szennyest nem kell kiteregetni vele, és még mosás nélkül is habzik.”

Szintet lépett az ellenzéki csatározás

Juhász Péter, az Együtt elnöke mosóporreklámnak álcázott videóval „ment neki” Szél Bernadettnek, az LMP miniszterelnök-jelöltjének. Az LMP szerint ez már az a szint, amire reagálni sem kell. Azért annyit elmondtak, hogy szerintük Juhász Péter az alig létező pártját akarja életben tartani.

Kereszt

Szandi hangolódása.

Az énekesnő igazi háziasszonyként és vallásos keresztényként éli meg a húsvétot, három gyermekével és férjével ilyenkor feldíszítik a házat, tojást festenek, locsolkodnak és templomba mennek – olvasható a Lokál Online cikkében.

„Kislánykoromban a húsvét egy nagy buli volt, összejött az egész család, de nekem senki nem beszélt arról, hogy pontosan mit is ünnepelünk ilyenkor. Aztán 12 éves koromban önszántamból megkeresztelkedtem. Onnantól kezdve egészen más jelentéssel bírtak a keresztény ünnepek. Csabit és testvérét a szüleik hitben nevelték, így számára természetes volt, hogy a keresztény hagyományok szerint ünnepeltek, és bár a nagy bulit is szerettem, a bensőséges, meghitt hangulat, a valódi ünnepre hangolódás is fontos számomra.”

Húsvét Szandiéknál: Minden évben nagy ünnep nálunk

Szandi igazi háziasszonyként és vallásos keresztényként nagyon fontosnak tartja a húsvét megünneplését. Három gyermekével és férjével ilyenkor feldíszítik a házat, tojást festenek, locsolkodnak és templomba mennek. Az énekesnő szeretné továbbadni gyermekeinek azokat a húsvéti szokásokat, amelyeket korábban az anyósától látott. – Keresztény emberként fontosnak tartom a húsvéti hagyományokat, azok ápolását, ez minden évben nagy ünnep nálunk.