Harmincszázalékos esélyt lát a saját győzelmére Rója István 2

Amikor a szőnyegre álltam, mindig a dobogó legfelső fokára akartam kerülni – ezt vallotta sportolóként a makói Rója István, aki a politikában sem gondolkozik másként. Úgy látja, minél többen mennek el szavazni, annál nagyobb az esélye, hogy ő lesz Hódmezővásárhely-Makó országgyűlési képviselője.

Hiába tartják sokan esélyesebbnek Kiss Attilát Lázár János leváltására a négyes választókerületben, nem fog visszalépni a javára Rója István – hangzott el a csütörtök esti vásárhelyi fórumon. Az MSZP jelöltje a Kertvárosi Olvasókörben találkozott a lakosokkal.

Rója elmondta, a választókerületi kampánya során mindenhol kedvesen fogadták, annak ellenére, hogy tulajdonképpen csak a makói térségben ismerik.  Sőt, úgy látja, hogy Vásárhelyről, Mártélyról és Székkutasról is egyre több támogatót szerzett a lakossági találkozások által.

A volt gimnáziumigazgatótól a fórumon volt, aki megkérdezte, hogy miért nem lép vissza Kiss Attila javára, hiszen Márki-Zay Péter polgármester is őt támogatja, valamint a Jobbik-közeli Iránytű felmérése szerint nincs is igazán esélye. A  szocialisták jelöltje kijelentette:

abszolút háromesélyesnek tartja az április 8-i választást, szerinte Lázár János, Kiss Attila és ő 30-30 százalékon állnak, míg a maradék 10 százalékon a kisebb pártok osztozkodnak.

Harmincszázalékos esélyt lát a saját győzelmére Rója István 5

A magas részvételi arányban bízik, és úgy véli, akkor a legesélyesebb a győzelemre, ha a választópolgárok 65-70 százaléka az urnák elé járul.

– Amikor sportolóként a szőnyegre álltam, mindig a dobogó legfelső fokára akartam kerülni – ismertette a hozzáállását Rója, aki azt a megjegyzést is megkapta a fórumon, hogy 60 évesen már későn kezdett el foglalkozni a politikával.

– Evezek, síelek, kirándulok és hetente 5 kilométernél többet úszok, hogy karbantartsam magam. Nem minden harmincéves képes ilyen teljesítményre, valamint már csak a tapasztalat miatt is jó néha az öreg a háznál– reagált a politikus, aki azt is elmondta, hogy emberbaráti szeretetből döntött úgy, hogy elvállalja az MSZP felkérését és indul a választáson.

Harmincszázalékos esélyt lát a saját győzelmére Rója István 7

– A családomnak mindene megvan, a gyermekeim külön életet élnek, így abszolút érdek nélkül képviselném a térségben élőket – magyarázta a jelölt, aki még hozzátette,

mivel soha nem volt párttag, így attól sem kellene félni, hogy az MSZP érdekeit tartaná szem előtt a lakosoké helyett.

A fórumon Kis Andrea vásárhelyi alpolgármester és Buzás Péter, az MSZP makói elnöke is részt vett.

Harmincszázalékos esélyt lát a saját győzelmére Rója István 6 Harmincszázalékos esélyt lát a saját győzelmére Rója István 4 Harmincszázalékos esélyt lát a saját győzelmére Rója István 3 Harmincszázalékos esélyt lát a saját győzelmére Rója István 1 Harmincszázalékos esélyt lát a saját győzelmére Rója István