Szoci nagyágyú ajánlja Rója Istvánt (videó)

A változás záloga egy karakteres baloldali kormány, annak feltétele pedig Rója István képviselője választása – hallhatjuk.

Elképesztő tempóra kapcsolt a kampányfinisben a kormányrudat megragadni készülő MSZP. Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt a hétvégén bejelentette, koalíciós kormányzásra kéri fel a DK-t és az LMP-t, a Jobbikkal viszont semmi szín alatt nem hajlandó együttműködni. Ugyanerről beszélt az ATV-ben hétfőn Molnár Gyula MSZP-elnök is, aki szerint két út áll a változást szomjazó ország előtt: vagy Karácsony Gergely alakít demokratikus, baloldali kormányt, vagy a szélsőséges Vona Gábor kerül hatalomra; a demokratikus baloldali erők pedig nem kérnek a Jobbik partnerségéből, embereiből. A szocik ennek megfelelően minden körzetben hatalmasat hajráznak jelöltjeikért.

Hódmezővásárhely és térségébe Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő, a párt elnökhelyettese érkezett meg, hogy a baloldali jelölt, Rója István megválasztására buzdítsa az itt élőket. Igen erős Facebook-videóban is érvel Rója mellett, aki véleménye szerint a változás egyedüli záloga.

Rója István nagyon elhivatott és elkötelezett pedagógus, annak a pályának szentelte életét, most pedig politikai pályára készül, ahol együtt vissza tudjuk hozni a szakma becsületét

– fejti ki az MSZP nagyágyúja, aki úgy fogalmaz, Hódmezővásárhely és térsége, valamint Magyarország számára azonnali változás kell, amit csakis Karácsony Gergely karakteres baloldali kormánya hozhat el, többek között Gőgös és Rója támogatásával.