Nyár közepén átadják a megújult székkutasi Egészségházat 1

A mintegy 130 millió forintos, állami támogatással megvalósuló beruházás keretében új eszközök, bútorok vásárlására is sor kerül, ezek közbeszerzését a mai rendes testületi ülésen írták ki. 

Mint arról egy tegnapi írásunkban beszámoltunk, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Lázár János, országgyűlési képviselő tartottak lakossági fórumot Székkutason, ahol a miniszer kiemelte: az elmúlt négy évben összesen négy milliárd forint támogatás érkezett a községbe, amely ezáltal a Dél-Alföld legjobban fejlődő kistelepülése lett.

2018-ban pedig a legnagyobb, legfontosabb beruházás az Egészségház felújítása, amely 130 millió forint kormányzati támogatásból valósulhat meg 

– erről már a ma délelőtti, testületi ülés kapcsán beszélt portálunknak Szél István, a település polgármestere, aki azt is kiemelte: az ülésen egy újabb mérföldkőhöz érkezett ez a projekt, a testület ma döntött a bútorok és az orvosi eszközök vásárlására irányuló közbeszerzés kiírásáról, tíz millió forint értékben.

Nyár közepén átadják a megújult székkutasi Egészségházat 2

Az épület felújítása azért is kiemelten fontos, hiszen a háziorvosi rendelésen kívül itt kap helyet a védőnői szolgálat, valamint a fogorvosi rendelő is.

Nyár közepén átadják a megújult székkutasi Egészségházat 3

Szél István ennek kapcsán arra is kitért: a településen mindig is kiemelten kezelte a vezetés az egészségügyet, már 2015-ben több egészségmegőrzési programra pályáztak sikeresen, de arra is büszkék, hogy Székkutas az egyik olyan kistelepülés Dél- Magyarországon, ahol az emlőrákra való átszűrtség 80%-os, és ezekben a helyi háziorvosra, Dr. Bakos Attilára is különösen számíthatnak.

Nyár közepén átadják a megújult székkutasi Egészségházat 4

Emellett fontos számunkra a megelőzés is, a tudatos egészségmegőrzés, az egészséges élet feltételeinek megteremtése. Nagyon sok ingyenes sportprogramot kínálunk az gyermekektől az idősekig, mindenkinek, mert nekünk az a fontos, hogy Székkutason mindenki jól érezze magát. 

– hangsúlyozta Szél István, aki mindemellett azt is elmondta: még idén biztos, reményeik szerint augusztus elsején át tudják adni a megújult orvosi intézményt, méghozzá egy nagyszabású egészségnap keretében.

A testületi ülésen ezen kívül meghallgatták a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal beszámolóját, és bemutatkozott Dr. Végh Ibolya, Vásárhely korábbi aljegyzője, mostantól a járási hivatal vezetője, valamint döntöttek bérlakások ügyében és az óvodai beiratkozás időpontjáról is.

Fotók: Lázár János hivatalos oldala, Székkutas község hivatalos oldala/facebook