Lázár Mártélyon: ha megválasztanak, tovább kaparom a gesztenyét! 6

Akár kormánypárti, akár ellenzéki leszek – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a szerdai fórumon. A politikus felhívta a figyelmet: mivel a kampány véghajrájában még vad állításokkal készül az ellenzék, ezért arra kér mindenkit, hogy csak a saját szemében, fülében és tapasztalatában bízzon.

Mártélyon, a polgármesteri hivatal előtt tartott választási fórumot szerdán Lázár János. A miniszter ismertette, a kormány a községgel jó kapcsolatot ápol, ami számos eredményt hozott már a településen élőknek. Heteken belül például kezdődik a Vásárhely és Mártély közötti út teljes felújítása, amire 600-700 millió forintot fordítanak.

Borsos József polgármester is megerősítette a gyümölcsöző kapcsolatot, ami által 2014 óta több mint 600 millió forint érkezett a faluba. Az összegből Egészségházat alakítottak ki, kerékpárutat újítottak fel, valamint óvodát és önkormányzati épületeket rekonstruáltak. Belügyminisztériumi támogatásnak köszönhetően pedig augusztusra megépülhet a Boldogasszony házacska, amit Makovecz Imre, a híres építész tervei alapján alakítanak ki.

 

Lázár Mártélyon: ha megválasztanak, tovább kaparom a gesztenyét! 1

A fórum fő témája természetesen az április 8-i választás volt. – Tizenhat éve vagyok országgyűlési képviselő, de soha nem néztem, hogy ki szavazott rám és ki nem, mivel mindenkit szeretnék képviselni – magyarázta Lázár. Hozzátette, sokkal fontosabb az, hogy az emberek menjenek el szavazni, mint az, hogy kire voksolnak. Azt tapasztalja ugyanis, hogy akik a leginkább szidják és mocskolják a kormányt, azokról kiderül: még csak arra sem vették a fáradtságot, hogy a választáskor véleményt nyilvánítsanak.

– Aki nem megy el szavazni, az elveszti azt a jogát, hogy panaszkodjon – folytatta a miniszter, aki felhívta a figyelmet, hogy a kampány utolsó napjaiban még lehet majd vad állításokat hallani az ellenzéktől, ezért mindenki csak a saját szemének, fülének és tapasztalatainak higgyen.

Ha engem újraválasztanak, én tovább kaparom a gesztenyét, függetlenül attól, hogy kormánypárti, vagy ellenzéki leszek

– hangsúlyozta.

Leszögezte, hogy a kampányban egyik ellenfelére sem mond rosszat, mert nem velük foglalkozik, hanem azzal, hogy munkájával, eredményeivel elnyerje a választópolgárok bizalmát. Éppen ezért arra kér mindenkit, hogy az ész érvek alapján döntsön a szavazófülke magányában, mert gyűlölködésből nem lehet járdát, utat és országot építeni.

Lázár Mártélyon: ha megválasztanak, tovább kaparom a gesztenyét! 13

Lázár szerint a hibátlan kormányt és politikust még nem találták fel, de úgy véli, hogy jelenleg csak a Fidesz képes a megfelelő irányba vezetni az országot.  A kormánypárt ugyanis megnevezi Orbán Viktort, mint miniszterelnök-jelöltjét, míg az ellenzékről azt sem tudjuk, kit választanának kormányfőnek.

Az országgyűlési képviselő még elmondta: függetlenül attól, hogy ki vezeti az országot, a bevándorlás lesz a legfőbb kérdés az elkövetkezendő évtizedekben. – Ez is jól mutatja, hogy nem Orbán Viktor vagy az én sorsomról döntenek április 8-án, hanem mindenki a saját, a gyermekei és az unokái jövőjéről – húzta alá Lázár.

Lázár Mártélyon: ha megválasztanak, tovább kaparom a gesztenyét! 20

A fórumon több kérdést is feltettek a megjelentek. Szó esett arról, hogy bölcsődére lenne szükség a településen. – A felvetést megvizsgálják, és ha a létszám indokolja, a kormány kész támogatást nyújtani a beruházáshoz – hangzott a válasz.

Az utak rossz állapotára is felhívták a figyelmet a lakosok, ami kapcsán Lázár kijelentette: ha nyer a Fidesz, akkor 2022-ig az lesz a céljuk, hogy a településeken ne legyen sáros utca, azaz minden olyan út, ami mellett emberek laknak, aszfaltréteget kapjon.

A fórumról Lázár János is posztolt videót a hivatalos Facebook-oldalán:

Lázár Mártélyon: ha megválasztanak, tovább kaparom a gesztenyét! 18 Lázár Mártélyon: ha megválasztanak, tovább kaparom a gesztenyét! 17 Lázár Mártélyon: ha megválasztanak, tovább kaparom a gesztenyét! 16 Lázár Mártélyon: ha megválasztanak, tovább kaparom a gesztenyét! 15 Lázár Mártélyon: ha megválasztanak, tovább kaparom a gesztenyét! 14 Lázár Mártélyon: ha megválasztanak, tovább kaparom a gesztenyét! 12 Lázár Mártélyon: ha megválasztanak, tovább kaparom a gesztenyét! 10 Lázár Mártélyon: ha megválasztanak, tovább kaparom a gesztenyét! 9 Lázár Mártélyon: ha megválasztanak, tovább kaparom a gesztenyét! 8 Lázár Mártélyon: ha megválasztanak, tovább kaparom a gesztenyét! 7 Lázár Mártélyon: ha megválasztanak, tovább kaparom a gesztenyét! 5 Lázár Mártélyon: ha megválasztanak, tovább kaparom a gesztenyét! 4 Lázár Mártélyon: ha megválasztanak, tovább kaparom a gesztenyét! 3 Lázár Mártélyon: ha megválasztanak, tovább kaparom a gesztenyét! 2