Horn Gyula titkárnője vezeti majd Márki-Zay kabinetirodáját? 1

Ilyen hírek terjengenek a Városházán – állítja a helyi Fidesz-frakció. Hegedűs Zoltán és Cseri Tamás szerdán sajtóbeszélgetésen értékelte Márki-Zay Péter egyhónapos polgármesteri munkáját.  Mindketten arra hívták fel a településvezető figyelmét: ideje lenne már felhagyni a „fantomok” és „démonok” üldözésével, helyette inkább a városra kellene koncentrálni.

A vásárhelyi Fidesz-frakció minden hónapban tervezi, hogy értékelőt tart, amelyen beszámolnak az elmúlt időszak történéseiről és a polgármester által elvégzett munkáról. Az első erre vonatkozó sajtóbeszélgetést szerdán szervezték meg.

– Márki-Zay Péter első hónapja folyamatos kampányolással és törvényszegéssel járt, ugyanis rövid időn belül kilenc alkalommal szaladt bele a jogszabálysértés hálójába – kezdte Cseri Tamás. A képviselő emlékeztetett, többek között ide tartoznak a kampánybeli plakátkihelyezések, a hivatali diktafonozás (ami ellen vizsgálat indult), illetve a „migránsszámláló” elhelyeztetése, illetve átadása.

Cseri szerint Márki-Zay szereptévesztésben szenved, ugyanis a vásárhelyiek polgármestert választottak, és nem egy utazó nagykövetet, aki az ellenzéki összefogást próbálja összekovácsolni.

Jászberénytől Veszprémen át Siófokig végighaknizza az országot, hol a Jobbik, hol az MSZP oldalán. Nem örülünk annak, hogy valaki a polgármesteri pozíciót ugródeszkaként próbálja felhasználni az országos politika felé

– jegyezte meg.

Horn Gyula titkárnője vezeti majd Márki-Zay kabinetirodáját?

Úgy látja, ha Márki-Zay még a helyi ügyekkel is foglalkozik, akkor is az állítólagos korrupciós ügyeket kutatja. – Hiába üldöz „fantomokat” és „démonokat”, törvénysértéseket még nem talált, ugyanis Almási István korrektül, precízen vezette a várost – jelentette ki Cseri Tamás, aki visszaemlékezett:

a néhai polgármester egy közel 20 éves Nissan autóval járta a várost, tehát nem lehet azt mondani rá, hogy hajszolta a pénzt.

Hegedűs Zoltán arra hívta fel a figyelmet, hogy Márki-Zay az elmúlt hetekben a főjegyzőn, az aljegyzőn és a kabinetiroda vezetőjén kívül az egész polgármesteri titkárságot lecserélte, illetve 10 jól képzett hivatalnok bérét – bizalmatlanságra vonatkozva – lecsökkentette. A frakció vezetője hozzátette, úgy tudják,

a kabinetiroda élére már meg is van az új személy, aki egykor Horn Gyula titkárságvezetője volt.

(A pufajkás Horn 1994 és 1998 között volt Magyarország szocialista miniszterelnöke – a szerk.)

Hegedűs arról is beszélt, hogy a tavaszi kátyúzásokat már nem az erre szakosodó városi cég és a közmunkások végzik el, hanem Márki-Zay egyik külső, baráti vállalkozása. Ennek oka nem ismert, de a frakció kíváncsi lesz arra, hogy ez miért éri meg majd jobban a településnek, mint az eddigi megoldás.

Horn Gyula titkárnője vezeti majd Márki-Zay kabinetirodáját? 2

A frakcióvezető azt is sérelmezi, hogy ugyan a múlt héten átadták az északi elkerülőt és érezhető is annak hatása, ennek ellenére a város vezetése meg sem köszönte a kormánynak és a kivitelezőnek a 38 milliárd forintos beruházást. Hegedűs szerint ez azért sajnálatos, mert 40 éve nem volt ekkora méretű projekt a településen.