Márki-Zay édesapja Bikficcel levelezik

A hétvégén megosztottuk Bikfic, azaz Lungu-Csavar Csaba Márki-Zay Péterre vonatkozó videóját, amire a polgármester édesapja, Márki-Zay János reagált egy levélben. Na de Bikfic sem volt rest, ő is visszaírt.

Márki-Zay Péter az egyik országos hírportálnak azt nyilatkozta, hogy

ha a jelenlegi kormány, azaz a Fidesz és a KDNP a helyén marad április 8-a után, akkor az a második Trianon lesz Magyarország számára.

Erre reagált Youtube-csatornáján Lungu-Csavar Csaba, alias Bikfic, aki székelyként Romániában él.

„Mit tudsz Te Trianonról, Te?! Amikor neked a kárpátaljai ukrán, az erdélyi az román, a zentaiak neked szerbek” – szögezte a kérdést a politikusnak Bikfic.

Ezután szállt vitába Márki-Zay János, a polgármester édesapja, aki a Facebookon tett közzé egy válaszlevelet a székelynek. Ebből egy részlet:

Hát hallod-é Te Bikfic.

Meg kellene fontolni, kiről gondolod Te, hogy semmit sem tud Trianonról. Lányom és fiam a „két osztályon” túlmenően több diplomás –így elvégezték a történelem tanári szakot, s ebből a fiam diplomázott is. Ismerik a történelmet és jóval az átlagot meghaladó mértékben ismerik a trianoni diktátumot és Erdélyt is.

De kedves székely Barátom, kérdezheted, hogy jön ide Trianon? A trianoni békediktátum a történelmi Magyarország területének kétharmadát, s magyar lakosságának egyharmadát leválasztotta. De maradt még egy anyaországnak tekinthető csonka ország, amit meghagytak. Hát most éppen ez került veszélybe!

Az Orbán éra alatt 600000 zömében fiatal magyar – lábával szavazva – hagyta el az országot, s a mai fiatalok közül egyre többen készülnek követni őket. Magyarország ma már a migránsok számára sem vonzó. Csak átgázoltak rajtunk. Száz szónak is egy a vége, a mi fő gondunk nem a bevándorlás, hanem a kivándorlás.

A teljes levelet ITT olvashatja el.

A bejegyzés alá Bikfic a következőt kommentelte (részlet):

Személyesen nem ismerem ön, sem családját. Ahogyan a videóban is elkezdem a mondanivalóm, a világhálón találkoztam a mondattal úgy, hogy nem ismertem önöket és a fiát sem. Most ez nem mentegetés a videómra, egyet bánok, hogy nem maradtam meg a furfangos, csavaros észjárású székely stílusom mellett. Ahogy a címben is ismertettem: Be pöccent a Bikfic! Második Trianon – azaz ingerült lettem a második Trianon hallatán. Gondolom észrevette, hogy a videó sem az ön családját, sem az ön fiát nem említi személyesen! Most, hogy így állunk, szeretném megkérdezni öntől, hogy a második Trianon kijelentést ön hogyan értelmezi? Ezennel, a furcsa ismerkedésünk margójára szeretném közölni önnel és minden egyes olvasóval, hogy a külhoni magyarok ellen irányuló, bármilyen megfontolásból kijelentett sértő mondat, nem sebet ejt, hanem a sebben sebet nyes! Kívánom a magyar nemzetnek, hogy SOHA, SOHA ne kelljen többé átélnie a Trianon büntetését. A mai furcsa világ ellenére szeretném, hogy a külhoni magyarok megkapják szabadságukat kárpótlásként!