Hódmező habja – napi netszemle

Vásárhelyi Jézus, polgármesteri naptár, jobbikos árulás, Várkonyi Andi a hómezőn. Keddi koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Országlátás

Tele a naptár.

A Vásárhely24 ironikus írásban mond véleményt Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester országos kampánykörútjáról.

„Márki-Zay Péter emellett más településeken is rengeteget dolgozik Vásárhelyért kampányol Vásárhely életében kiemelten fontos teljesen érdektelen országgyűlési képviselőjelöltekért.”

Tele van a vásárhelyi polgármester naptára, rengeteget utazik – Vásárhely24

Márki-Zay Péter múlt héten szerdán Budapesten, szombaton Siófokon, Veszprémben és Jászberényben járt. Ma Szikáncsra, csütörtökön Székkutasra, jövő szerdán Pécsre megy. Nem lehet mondani, hogy unatkozik Hódmezővásárhely egy hónapja megválasztott polgármestere. Márki-Zay Péter elmúlt és eljövendő napjai igencsak sűrűre sikeredtek.

Töviskoszorú

Vásárhelyi Jézus.

Meglepő képsorozatot lőtt a Delmagyar.hu az Emlékpontnál.

„Magánemberek civil politikai akciója: ennyit tudtunk meg a mai hódmezővásárhelyi akcióról, amelynek szónoka Jézusnak öltözve, fején töviskoszorúval adta elő mondanivalóját. A két férfiról annyi derült még ki, hogy budapesti magánszemélyek.”

Jézus az Emlékpontnál: magánszemélyek civil politikai akciója képekben

Magánemberek civil politikai akciója: ennyit tudtunk meg a mai hódmezővásárhelyi akcióról, amelynek szónoka Jézusnak öltözve, fején töviskoszorúval adta elő mondanivalóját. A két férfiról annyi derült még ki, hogy budapesti magánszemélyek.

Számonkérés

Az árulás feszültsége.

Egyre több jobbikos határolódik el Mirkóczki Ádám pártszóvivő nyilatkozatától, miszerint a Jobbik 2010 előtti radikális politikája volt a hazugság, és nem a mostani – írja a Hirado.hu.

„A nyilatkozat után a csalódott jobbikosok Vona Gábor kisvárdai fórumán is megjelentek. Miskolcon szintén megzavarták a jobbikos utcafórumot. Az elégedetlen jobbikosok nap mint nap számon kérik a párt vezetőjét, mert szerintük Vona Gábor elárulta az eredeti elveket.”

Belső feszültséget okoz a Jobbikban Mirkóczki nyilatkozata

Az elemzők várakozásainak megfelelően belső feszültséget okozott a Jobbikban a párt szóvivőjének minapi televíziós nyilatkozata. Mirkóczki Ádám arról beszélt egy interjúban, hogy a Jobbik 2010 előtti politikája volt a hazugság, és nem a mostani. Toroczkai László alelnök, aki már többször is bírálta a Jobbik „néppártosodását”, azt írta, hogy a párt szóvivője nem az ő nevében beszélt.

Képzelet

Várkonyi Andrea kihívásai.

Tíz napot töltött Alaszkában, ahol fagyálló katonai ételt evett, és mínusz tizenöt fokban sátorban aludt a Micsoda Nők! Műsorvezetője, aki a Lokál Online-nak mesél élményeiről.

„Olyan csajnak tartom magam, aki nem riad vissza a kihívásoktól. Éppen ezért vállaltam a felkérést, hogy Szalay Balázs csapatában, az Open Dakar Team színeiben versenyezzek végig egy bajnoki szezont terepraliban. Persze naivan azt hittem, hogy fel tudok készülni az útra, de ami kint fogadott, az minden képzeletemet felülmúlta. Hiába volt rajtam a világ legmelegebb hótaposója és profi téli túrafelszerelés, majd megfagytam a hómezőn a pusztító hidegben.”

Várkonyi Andi: A családom nagyon aggódott értem

Várkonyi Andrea tíz napot töltött Alaszkában, ahol fagyálló katonai ételt evett és mínusz tizenöt fokban sátorban aludt. A Micsoda Nők! műsorvezetője a Lokálnak elárulta: nagyon aggódott érte párja, Bochkor Gábor és kislányuk Nóri, a kőkemény pillanatokban pedig gyakran visszasírta az otthon melegét