"Mit fogtok csinálni, ha azt akarják, hogy a migránsokat befogadjuk?"

A Fidesz arra szólította fel Vona Gábort, a Jobbik elnökét, hogy tisztázza viszonyát Musa Serdar Celebihez és a különböző szélsőséges iszlám szervezetekhez.

Hidvéghi Balázs, a kormánypárt kommunikációs igazgatója keddi budapesti sajtótájékoztatóján arra a fényképre reagált, amelyen Vona Gábor egy iszlám szélsőségessel együtt látható, amint “egymást ölelgetik és láthatóan nagy barátságban vannak”.

Mint mondta,

az illető a török származású Musa Serdar Celebi, aki a II. János Pál pápa elleni merénylet egyik vádlottja volt, számos szélsőséges iszlám szervezetnek volt tagja, illetve vezetője.

Ez egy újabb bizonyíték arra, hogy a Jobbik egy zavaros párt, zavaros ideológiával, zavaros kapcsolatokkal – értékelt a fideszes politikus, aki szerint – különösen a választási kampányban – itt lenne az ideje, hogy Vona Gábor tisztázza a viszonyát ehhez az emberhez, továbbá a viszonyukat a különböző szélsőséges iszlám szervezetekhez.

Hidvéghi Balázs szerint a Jobbik elnökének ezt országgyűlési képviselőként és pártelnökként is meg kell tennie, ugyanis a magyar embereknek tudniuk kell, hogy egy parlamenti párt milyen kapcsolatokat ápol olyan személyekkel, szervezetekkel, amelyek a többi között a korábbi pápa elleni terrortámadásban voltak érintettek, illetve vádlottak.

Az Origo írta meg elsőnek, hogy Vona Gábor jó barátja Celebi, aki vádlott volt a II. János Pál pápa elleni merénylet perében. A megjelent írás szerint Vona Facebook-oldalán több fényképen is együtt látható Celebivel.