Mikor lesz Vásárhelynek új polgármestere?

Ez a kérdés is elhangzott az árkok kiburkolása, a szelektív hulladékgyűjtés, és a nagy forgalom problémájának megvitatása mellett a Dózsa György út valamint a Kazinczy utca sarkán tartott lakossági fórumon, ahol Hegedűs Zoltán és Kószó Péter települési képviselők várták az ott lakókat.

Már a találkozó elején személyesen is szemügyre vettek egy, a Dózsa György utcában lakó férfi által felvetett problémát Kószó Péter képviselő, és Szilágyi Tamás, a Városfejlesztési csoport munkatársa. A nemrégiben kiburkolt árok partfala omlik, ennek megállításához kértek segítséget.

Mikor lesz Vásárhelynek új polgármestere? 1

Majd szóba kerültek a városrészben található utak, ennek kapcsán Hegedűs Zoltán hangsúlyozta: hamarosan kell indítani egy komolyabb felújítási programot, hiszen ráfér már az összes, városban található útszakaszra, csakúgy, mint a járdákra.

Kószó Péter egy jó hírrel is szolgálhatott: sikerült tetten érni, és kézre keríteni azt a férfit, aki a Kazinczy utca sarkán folyamatosan illegális szemetet helyezett el. Ennek kapcsán Hegedűs Zoltán megjegyezte: sok a hasonló probléma a városban, sőt, sokan a konténerek mellé is olyan dolgokat helyeznek el, amelyeket nem szabadna – ennek nagyon nehéz elejét venni, de valószínűleg az lehetne a megoldás, hogy elzárják ezeket a nyilvános konténereket.

Mikor lesz új polgármestere a városnak?

– ezt a kérdést tette fel a városüzemeltetési problémák mellett egy férfi, aki azt is kifejezte: nem elégedett az újonnan megválasztott vezetővel. Kószó Péter válaszában kifejtette: a fideszes képviselők elismerik Márki- Zay Péter győzelmét, bár másképp gondolkodnak az országos politikáról. Ő maga túl 30 éves városvezetői tapasztalaton úgy véli, nem szabadna így támadni egy olyan országgyűlési képviselőt, aki nagyon sokat tett Vásárhelyért az elmúlt években. Emellett azt is kihangsúlyozta: április 8-a arról fog szólni, hogy meg tudjuk-e óvni a nemzetünket.

Hegedűs Zoltán mindehhez hozzáfűzte: úgy látja, a várost érintő kérdésekben viszont közelednek egymáshoz a Fidesz frakció és az új polgármester nézetei, több, fontos témában is sikerült konstruktív, közös döntést hozniuk a legutóbbi közgyűlésen is.

Mikor lesz Vásárhelynek új polgármestere? 2

A fórumon szó esett még az ipari park bővítéséről, a helyi vállalkozók ingatlanadójának csökkentéséről is- itt Hegedűs Zoltán kiemelte, már több cég jelezte, hogy szeretne élni a lehetőséggel.

Ezen kívül egy fa megnyesésében kérték a képviselők segítségét, volt, aki a szelektív szemétgyűjtés kapcsán kérdezett, és többen panaszkodtak, hogy nagy a forgalom a Dózsa György úton, valamint gyorsan is hajtanak az autók. Akadt, aki egyirányúsítást javasolt, Hegedűs Zoltán szerint azonban attól a gyorshajtás problémája még fennmarad, megvizsgálják viszont, hogy 30-as övezetté lehetne-e nyilvánítani a környéket, hiszen nem messze egy iskola is van.