Hódmező habja – napi netszemle 1

Vásárhelyi gólyahír, aranyat érő belvíz, választási reformkommunizmus, dobra vert szüzesség. Hétfői koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Természetesen

A belvíz nem ellenség.

Hanem lehetőség – vissza kell adni a természetnek a területeket, ahol megáll a víz – erről beszélget a Delmagyar.hu Sirkó Zoltán hódmezővásárhelyi kertészmérnökkel.

„Nem szeretnék szembemenni a természettel, együttműködésre törekszem. Így alakítom a gazdaságom is. A nagyüzemi gazdálkodással hosszú évtizedeken át beavatkoztak a természet rendjébe. Rengeteg legelőt föltörtek.”

A belvíz nem ellenség, hanem lehetőség – vissza kell adni a természetnek a területeket, ahol megáll a víz

Hódmezővásárhely-Kéktó – Azokat a területeket, ahol tavasszal megáll a víz, vissza kellene adni a természetnek. Ott lehetne tárolni azt a többletet, ami ilyenkor keletkezik – mondta Sirkó Zoltán hódmezővásárhelyi kertészmérnök. A kéktói gazda nem ellenségként, hanem lehetőségként tekint a belvízre, amit ő tavaszi víztöbbletnek nevez.

Fázósan

Vásárhelyi gólyahír.

Végre Vásárhelyre is megérkezett az első gólya, mely talán a jó időt is elhozza – írja a Vásárhely24.

„A Bodzási úton található fészekben sikerült lencsevégre kapni a vélhetően első vásárhelyi gólyát. A korábbi napokban ugyan már egyesek látni vélték, ám lefotózni még senkinek sem sikerült. Most még eléggé fázósnak, soványnak látszott, a következő napokban azonban kedvezőbbre fordul az idő.”

Megérkezett Vásárhelyre is a gólya – Vásárhely24

Végre Vásárhelyre is megérkezett az első gólya, reméljük hozta a jó időt. A Bodzási úton található fészekben sikerült lencsevégre kapni a vélhetően első vásárhelyi gólyát. A korábbi napokban ugyan már egyesek látni vélték, ám lefotózni még senkinek sem sikerült. Most még eléggé fázósnak, soványnak látszott, a következő napokban azonban kedvezőbbre fordul az idő.

Reformkommunizmus

Félreértett politika.

A Magyar Nemzet Online szerint elhibázott stratégia a hisztéria a „legesélyesebb ellenzéki jelöltről” és a teljes ellenzéki összefogásról.

„Egyáltalán nem segítik az egyébként szükséges együttműködések kialakulását azok, akik bedőlnek annak a régi, még a reformkommunisták által elterjesztett szlogennek, hogy ‘a pártok csak veszekednek ahelyett, hogy együttműködnének’. Naná hogy veszekednek. Az a dolguk egy demokráciában. Csak totális diktatúrákban van olyan, hogy mindenki egyetért mindenben.”

A politika félreértése

Az elmúlt napokban a legtöbbször leírt kifejezés a magyar nyilvánosságban kétségkívül a „legesélyesebb ellenzéki jelölt” volt. Az ellenzéki térfélen mindenki azt kutatja, ki verhetné meg a fideszest egy-egy választókerületben, és egyre többen érzik kötelességüknek, hogy listákat állítsanak össze ezekről a jelöltekről, akikre a választóknak, ha tényleg kormányváltást akarnak, szavazniuk kellene.

Szűrő

Visszautasított ajánlatok.

Miután Bálint Emese színésznő felvállalta, hogy 28 évesen még szűz, sorra keresik meg a férfiak, akik szeretnék elvenni az ártatatlanságát, eddig 4800 jelentkezőt pattintott le – írja a Lokál Online.

„A levelek sokaságát a stábommal együtt folyamatosan szűrjük, de eddig még egyetlen olyan jelentkező sem akadt, akivel érdemes lenne randevúznom. Hamar leszűröm a stílusból és a szavaikból, hogy milyenek. Nagyon meglepődtem, hogy az udvarlók között akadtak szűz férfiak és házasemberek is – mondta Emese, aki – mint már korábban beszámolt róla – egy televíziós férjkereső show-ban szeretné megtalálni az igazit.”

4800 férfit utasított vissza a 28 éves szűz, Emese

Miután Bálint Emese színésznő felvállalta, hogy 28 évesen még szűz, sorra keresik meg a férfiak, akik szeretnék elvenni az ártatatlanságát. A fiatal nő eddig 4800 férfit utasított vissza, mert élete hercegét keresi. – Rengeteg a jelentkező, több mint 4800 levelet kaptam olyan férfiaktól, akik szeretnének velem megismerkedni.