Győztes pontszerzéssel indult a tavasz a HFC-nél

Továbbrobog a HFC II. a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságban. A Bacsa-Vinnai tanítványok vasárnap a Bordányt verték, ezzel pedig még közelebb kerültek a dobogóhoz.

Remek és koncentrált játékot mutatott be a Bordány vendégeként a Hódmezővásárhelyi FC II-es csapata. A fiatalok számára több szempontból is fontos volt ez a találkozó. Egyrészt ősszel hazai pályán kikaptak a Bordánytól, másrészt pedig a bajnoki versenyfutásban is komoly riválisról van szó, így a dédelgetett álmok csakis a három pont megszerzéséről szólhattak.

A fiúk ennek fényében játszottak és az első nagy lépést Darida Ádám szépségdíjas gólja jelentette a 18. percben. A Bordány igyekezett tartani magát, ám a hajrában előbb Bódai Dániel, majd a születésnapját ünneplő Bürgés Balázs is beköszönt, ezzel pedig úgy tűnt, akár el is dőlhet a mérkőzés.

A pakliban egy még ennél is nagyobb gólszámú meccs is benne volt, ám a Bordány hátul igyekezett tartani magát, ami sikerült is. A támadások azonban nem ültek a jól védekező vásárhelyiekkel szemben. Maradt a 0-3, ezzel pedig harmadik tavaszi meccsén kilencedik pontját vágta zsebre a HFC II. Nagypénteken az UTC 1913 Labdarúgó Kft elleni hazai meccsel folytatódik a csapat számára a bajnokság.

Csongrád megyei I. osztály, 20. forduló

Megye I. bajnoki labdarúgó mérkőzés, Mórahalmi Sportcentrum, 80 néző

Foliaplast Bordány SK – HFC II 0:3 (0:3)

HFC II.: Szatmári – Bábi (Győrfi), Dér, Pálinkó, Rau (Gyuris), – Darida (Perpauer), Siber (Surján), Bartyik R. – Bürgés, Bódai (Nagy), Mezei
Edzők: Bacsa Zsolt és Vinnai István

Gólszerzők: Darida, Bódai, Bürgés

Jók: az egész csapat

Bacsa Zsolt: „A csapat ma a taktikai elképzeléseket 100%-ig betartotta és megvalósította. Az első félidőben gyönyörű gólokat lőttünk, kiemelném Darida gólját, amely bármelyik topbajnokságban megállta volna a helyét a hétvégi gólszépségversenyen. A második félidőben pedig profi módon őriztük az eredményt, az ellenfelünk gólhelyzetig sem jutott el. Dolgozunk tovább, mert céljaink eléréséhez további alázatos munkára van szükség.”

Forrás: hfc1912.hu

Kép: Illusztráció