A Jobbikot támogató Erdélyi Miklóstól elhatárolódik a Mazsihisz

A hódmezővásárhelyi zsidó hitközségi elnök szerint a Jobbik nem náci párt. A MAZSIHISZ elhatárolódik Erdélyi Miklós nyilatkozatától.

A MAZSIHISZ elhatárolódik Erdélyi Miklós hódmezővásárhelyi hitközségi elnök Kiss Attila, a Jobbik Mozgalom helyi képviselőjelöltje lakossági fórumán elmondott beszédétől, melyben arról beszélt, hogy ideológia mentesen szavazzanak a jobbik jelöltre.

A MAZSIHISZ nyilatkozatában határolta el magát a helyi hitközségi elnök kampányszereplésétől, amelyet az alábbiakban szó szerint közlünk:

Nyilatkozat                                                                                                    בס”ד   

Dr. Frölich Róbert országos főrabbi és Radnóti Zoltán főrabbi, a MAZSIHISZ Rabbitestületének elnöke, a MAZSIHISZ vallási és világi vezetése határozottan elhatárolódik Erdélyi Miklós hódmezővásárhelyi hitközségi elnök Kiss Attila, a Jobbik Mozgalom helyi képviselőjelöltje lakossági fórumán elmondott beszédétől.

A MAZSIHISZ vallási vezetése továbbra is tartja magát azon alapelvhez, amit a MAZSIHISZ közgyűlése egyhangúlag elfogadott, miszerint politikai pártok vagy képviselőjelöltek mellett a MAZSIHISZ egy hitközsége vagy bármely alkalmazottja sem kampányolhat.

A MAZSIHISZ vallási és világi vezetése kizárólag értékek mentén való politizálást tart elfogadhatónak és erre biztatja a tagjait is.

Budapest, 2018. március 26, 5778 niszán 10.