"Édes élet?"- a cukorbetegség témakörét járták körül a teadélutánon 3

Ezúttal a Csúcsi Olvasókörbe érkezőket fogadták teával és süteménnyel a kórház orvosai, akik a cukorbetegségről, a mell önvizsgálatáról és az újraélesztésről tartottak hasznos előadást.

Károlyi Hortenzia diabetológus főorvos a cukorbetegségről és a vele kapcsolatos aktualitásokról beszélt a jelenlévőknek. Elmondta, hogy az alattomos betegség közel félmilliárd embert érint a Földön, sőt, a lakosság 8-10 százaléka cukorbeteg. – Valamennyi kialakuló szövődmény az erek megbetegedésére vezethető vissza, ezért gyakori, hogy többek között szemészeti, szív, agy megbetegedések alakulnak ki- tette hozzá.

"Édes élet?"- a cukorbetegség témakörét járták körül a teadélutánon

A mell önvizsgálatának részletes módszerét Kallai Árpád főigazgató, radiológus főorvos mutatta be, míg Havasi Katalin, a kórház orvosigazgatója egy ambu baba segítségével mutatta meg, hogyan kell a gyakorlatban újraéleszteni.

"Édes élet?"- a cukorbetegség témakörét járták körül a teadélutánon 1

"Édes élet?"- a cukorbetegség témakörét járták körül a teadélutánon 2

Kallai Árpád portálunknak beszélt a program céljáról és annak további folytatásáról. – Úgy gondoltuk, hogy a kórházi tájékoztatáson túl fontos, a lakosságot érdeklő betegségcsoportokról is beszélnünk- jegyezte meg. Majd hozzátette, ha a kórház orvosai maguk beszélnek az eltérésekről, elváltozásokról az hatékonyabb lehet, hiszen az emberek idejekorán felfigyelhetnek a problémára. – Az elmúlt események tapasztalata azt mutatja, hogy a kitartó munka meghozza a gyümölcsét,  ahogy járjuk a várost egyre több ember jön el az egészségügyi előadássorozatra. Bízom benne, hogy hosszútávon is igény lesz a lakosságban az egészégügyi előadásokra, hiszen szívesen állunk rendelkezésre- mondta el Kallai.