A Munkáspárt jelöltje biztos abban, hogy nem lesz az első háromban

Nagy Gyula Imréné, a Munkáspárt országgyűlési képviselőjelöltje szerint nem lesz az első három helyezett közt az április 8-i választáson. A vásárhelyi tanyavilágban jelenleg háztartásbeliként élő asszony pártja felkérésére indult most is, ahogy tette ezt külterületi képviselőjelöltként a 2014-es helyhatósági választáson, vagy tavaly a nagylaki időközi polgármester választáson. Az előbbin 129, míg az utóbbin 1 szavazatot kapott.

Nagy Gyula Imrénét a Magyar Munkáspárt indították polgármesterjelöltként a nagylaki időköz választáson. Sikertelenül, hiszen mindösszesen 1, azaz egyetlen egy szavazatot kapott. De indult képviselőjelöltként a 2014-es vásárhelyi helyhatósági választáson, ahol szavazatot összesen 26 szavazatot kapott. Egy áram nélküli Vásárhely környéki tanyában él, Vásárhelyen végezte az iskoláit is, majd Budapesten diplomás ápoló szakon végzett, jelenleg háztartásbeli.
– Miért indult az országgyűlési képviselő-választáson?
– A 2014-es vásárhelyi helyhatósági választáson külterületi képviselőjelöltként indultam, a Munkáspárt felkérésére, melynek pártoló tagja voltam. Azóta tagja is lettem a pártnak. És amikor tanultam (az egypártrendszer idején) akkor is párttag voltam. Miután a dolgozók képviselete nem volt megoldott, a szakszervezetek is nagyon csöndben voltak, ezért úgy éreztem hogy a Munkáspárt az az egyetlen párt, mely kizárólag a dolgozók érdekeit képviseli. Ezért vállaltam most az indulást, a makói-vásárhelyi választókörzetben.
– Ön a tavalyi időközi polgármester választáson is indult, igaz egyetlen szavazatot sikerült csak begyűjtenie…
– Erre az indulásra is a párt kért fel. Körbejártuk a települést, beszélgettünk az emberekkel. Nagyon sokan támogatták a jelöltségemet, de mindenki azt mondta, hogy olyan polgármestert szeretnének, aki Nagylakon lakik, és ismeri a helybéliek problémáit.

A Munkáspárt jelöltje biztos abban, hogy nem lesz az első háromban 1

– Mi a Munkáspárt célja azzal, hogy országszerte jelölteket állít. Nem az 1 százalékot szeretné elérni, s vele a támogatást?
– Örülnénk, ha meglenne az egy százalék, ezért azonban sokat kell kampányolni. Ezért állítottunk volna 106 képviselőjelöltet (azaz minden választókerületben egyet), de csak 88-at sikerült.
– A makói-vásárhelyi választókerületben 11 jelölt indul a parlamenti mandátumért, milyen esélyt ad önmagának?
– Biztos, hogy nem leszek az első háromban, de biztosat Vásárhelyen nem lehet tudni, s ez már az időközi polgármester választáson megmutatkozott. Akikkel a vásárhelyi aláírásgyűjtéskor beszéltem, azok támogatnak, de nem tudtam bejárni az egész várost, 700 körüli aláírást gyűjtöttem itt. Vásárhelyen, mivel korábban az egészségügyben dolgoztam, sokan ismernek. Makón is jártam, így legutóbb nőnapkor osztottam virágot a Csipkesoron. A makói térségben azonban nem én, hanem Szabó Jenőné elnök és Pópa György gyűjtötte nekem az aláírásokat. Egyébként a makói térségben kaptam több aláírást. Ha több időm lett volna, akkor Vásárhelyről is többen ajánlottak volna. Egyébként a belvárosban alig írtak alá nekem az emberek, inkább megtették ezt a külterületen. Sokan voltak olyanok is, akik szóban támogattak, de azt mondták nem akarnak szerepelni az ajánlási íveken, mert félnek.
– Mi lesz, ha csoda történik, megrázzák magukat a vásárhelyiek meg a makóiak, és nem Kiss Attila, Lázár János és Rója István közt döntenek, hanem Önt juttatják parlamenti mandátumhoz?
– Ne gondoltam végig, már csak azért sem, mert erre csak kis esélyt látok. De amennyiben tényleg csoda történne, azt ígérem a polgároknak, hogy nem csak ígérgetni fogok, de folyamatosan teszek is értük. Nem költözöm föl Budapestre, nem hagyom el a szülővárosomat, Igaz így sokkal nehezebb lenne, de úgy érzem, ha itt maradok az emberek között, jobban látom a problémáikat, s itt tudom meg, hogy odafönn mit kell tennem.