Le kell venni a városházi migránsszámlálót - döntött a bizottság 1

Rájár a rúd a vásárhelyi polgármesterre a „migránsszámláló” plakátjával, ugyanis most Kiss Attilával közösen is sikerült vele megsérteni az egyik választási eljárásról szóló törvényt.

N.Z. monogramú beadványozó kifogást nyújtott be a Csongrád 04. Egyéni Választókerületi Választási Bizottsághoz, amiért Márki-Zay Péter  polgármester csütörtökön nyilvános sajtótájékoztatón, hivatali nyitvatartási időben a Városházán adta át Kiss Attilának, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltjének a „migránsszámláló” táblát, ami elhelyezése már a korábbiakban is törvényt sértett.

A beadványozó azért is kért vizsgálatot, mert

bármely választópolgár láthatta hivatali ügyintézése közben az eseményt, ami egyértelműen kampánytevékenység és szavazásra buzdítás volt a Jobbik részére.

 

A bizottság elrendelte a vizsgálatot, majd meghozta határozatát, ami szerint a két politikus valóban törvényt sértett.

„Állami vagy önkormányzati hatóság elhelyezésére szolgáló épületben választási kampánytevékenységet folytatni, választási gyűlést tartani tilos, kivéve az ötszáznál kevesebb lakosú településeken, feltéve, hogy más közösségi célú épület nem áll rendelkezésre”

– áll a határozatban.

Fellebbezni három napig lehet.

A Jobbik kampányolhat Márki-Zay migránsszámlálójával 3

A bizottság eltiltja Márki-Zay Pétert és Kiss Attilát a további jogszabálysértéstől. Az erről szóló dokumentum teljes egészében ITT olvasható.