Rója István

Az MSZP szerint jelöltjüknek komoly győzelmi esélyei vannak a Csongrád megyei 4-es választókerületben, ugyanúgy integrálhatja az elégedetleneket, mint Kész Zoltán tette Veszprémben.

A veszprémi példa lebeg a Hódmezővásárhely–Makó országgyűlési választókerület MSZP-vezetésének szeme előtt: bíznak és hisznek abban, hogy jelöltjük, Rója István ugyanúgy megelőzheti a Fidesz–KDNP és a Jobbik indulóját, ahogy 2015-ben a bakonyi város körzetében Kész Zoltán maga mögé utasította kormánypárti és Vona-párti ellenfelét.

– Bízunk abban, hogy Rója István Kész Zoltán nyomdokain haladva győztese lehet a kiegyensúlyozott, egyharmados meccsnek –

így fogalmazott minap a szocialisták pitvarosi lakossági fórumán Buzás Péter, az MSZP Makó és Környéke Helyi Szervezet elnöke, korábbi országgyűlési képviselő és makói polgármester. A politikus arra utalt ezzel, hogy Rója Istvánt, a makói József Attila Gimnázium korábbi igazgatóját ismert, elismert és integratív ellenzéki jelöltnek tartja, aki komoly esélyes a körzetben.

Rója István egyébként a vidéki termelő beruházások megvalósítása, a fenntartható fejlesztések mellett érvelt, valamint ígéretet tett arra, hogy megválasztása esetén az európai szintű szociális intézkedésekért és egészségügyi ellátásért, valamint a demokratikusabb választási törvényért száll síkra a baloldallal. Úgy fogalmazott, Orbán Viktor március 15-i beszéde megerősítette abban, hogy bele kell állnia a kampányba és ott kell lennie április 8-án a rajtnál, mert

gyáva népnek nincs hazája.