Hódmező habja – napi netszemle 1

Vásárhelyi betonvirágzás, tavaszi vágányzár, szivárványos identitásfeladás, Katinka és Shane párterápiája. Csütörtöki koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Kompozíció

Kivirágzott a beton.

Valaki megelégelte a kátyúkat, és az egyikbe kicsiny kertet telepített az Andrássyn – írja a Vásárhely24.

„A mini növénytársulásba került virág – ha jól látjuk árvácska, de nem biztos – fenyőcske, és pár mutatós barkaág. A kompozíció látványnak is remek, gratulálunk hozzá. A növényvilágban járatosak azt is mondhatnák, mivel új termőterületről van szó, ebben a szukcesszióban pionír fajok vetették meg gyökereiket.”

Valaki megelégelte a kátyúkat az Andrássyn – Vásárhely24

Tökéletes és gyönyörű – kivirágzott a beton Vásárhelyen. Máshol nagy divat, de Vásárhelyen még nem láttunk ilyet. Délután kaptunk fotókat arról, valaki megelégelte a kátyúkat és az egyikbe kicsiny kertet telepített az Andrássyn. A mini növénytársulásba került virág – ha jól látjuk árvácska, de nem biztos – fenyőcske, és pár mutatós barkaág.

Vágányzár

Felpörög a tramtrain.

Áprilistól pótlóbuszok járnak, a vasútnál is kezdődnek a tramtrain munkái – számol be róla a Delmagyar.hu.

„Az Algyő–Hódmezővásárhely–Népkert állomások között végzett munkák miatt a Szeged–Hódmezővásárhely és a Szentes–Szeged vonalon is vonatpótló buszok szállítják majd az utasokat. A fenti időpontban a vonal egy részét lezárják a vasúti közlekedés elől, és Szeged-Rókus, illetve Hódmezővásárhely-Népkert között a karbantartást és az előkészítést folytatják.”

Áprilistól pótlóbuszok járnak: a vasútnál is kezdődnek a tramtrain munkái

Az Algyő-Hódmezővásárhely-Népkert állomások között végzett munkák miatt a Szeged-Hódmezővásárhely és a Szentes-Szeged vonalon is vonatpótló buszok szállítják majd az utasokat. A fenti időpontban a vonal egy részét lezárják a vasúti közlekedés elől, és Szeged-Rókus, illetve Hódmezővásárhely-Népkert között a karbantartást és az előkészítést folytatják. A Mindszent-Vásárhely-Népkert vonalszakaszt is érinti a vágányzár, ott ugyancsak április 4-én startol a munka.

 

Másnap

Jövőkép nélküli összeborulás.

Az ellenzéki pártok teljes identitásfeladást hajtottak végre, így a választónak fogalma sincs, hogyan képzelnék el az ország működtetését, ha hatalomra kerülnek – állítja a Magyar Hírlap Online.

„Hogyan döntik majd el, hogy kinek a programja alapján kormányozzák az országot? Honnan tudják, ki kapta a több szavazatot, ha visszalépkednek egymás javára, elveszítve ezzel a töredékszavazatokat? Majd átlagolnak, hogy te ennyit kaptál, én meg ennyit, és ezért én leszek a góré?”

Mi lesz majd másnap?

Hol közelebb, hol távolabb állnak egymástól, irányvonalaikban, módszereikben különböznek egymástól. A választópolgár ismeri ezeket a meghatározásokat, tudja, melyik párt mit képvisel, és eszerint le is tudja rá adni a szavazatát. Ismeri az irányvonalat, ami mentén megkapja a közelebbi és távolabbi jövőképet. A Fidesznél világos az irány, tudjuk, ki a vezető, látjuk a jelölteket.

Pletyka

Párterápián a sztárpár.

Hosszú Katinka ötlete alapján párterápia próbálja rendezni házasságát a háromszoros olimpiai bajnoknő és férje, Shane Tusup – közli a Bors Online.

„A lehetséges béküléssel kapcsolatban a lap megkereste Hosszú Katinka édesapját, a volt válogatott kosárlabdázó Hosszú Istvánt. Örülnék, hogyha türelmesen várna mindenki arra, hogy mi kerekedik ki ebből az egészből – fogalmazott Hosszú apuka, aki hangos nevetéssel cáfolta azt a legújabb uszodai pletykát, miszerint várandós a bajnoknő.”

Párterápiára viszi férjét Hosszú Katinka

Újra kezd egymásra találni a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka és edző férje, Shane Tusup. Az amerikai tréner már a budai lakásából is elköltözött. Talán hogy közelebb legyen kedveséhez? – Katinka már november óta nem lakik itt, Shane pedig né­hány héttel ezelőtt költözött el – mondta a Borsnak a sportoló pár volt szomszédja a budai társasháznál.