Filmajánló: Hannah film Szegeden

A dokumentumfilm egy csodálatra méltó és különleges nő történetét meséli el, akinek helytállása példaértékű egy olyan korszakban, amikor a női szerepek nagy változáson mentek keresztül.

Hannah és Ole, akik mély megértésüknek köszönhetően képesek voltak megosztani tapasztalataikat és inspirálni másokat is. Legfőbb tanítójuk, a 16. Karmapa útmutatását követve nemcsak érthetővé tették a tibeti buddhista tanításokat a kritikus gondolkodású nyugati emberek számára, hanem olyan helyekre is elvitték a buddhizmust, ahová más tanítók a veszélyek miatt nem merészkedtek.

A film alkotói bejárták Indiát, Nepált, a Távol-Keletet és Európát azért, hogy interjúkat készítsenek, valamint rekonstrukciókon keresztül hozzanak létre egy élő dokumentumfilmet, amely Hannah és Ole több mint 35 éves aktivitását mutatja be. Ám mindenekelőtt annak a nőnek az erejét és inspirációját szeretnék átadni, aki egyedülálló volt abban, amit elért, és abban, ahogyan élt. Ennek az elhatározásnak az eredménye ez a film, amely mind tartalmában, mind stílusában vibrálóan gazdag, és amely egy káprázatos nő életéről és azon odaadásáról szól, amellyel életét a buddhizmusnak szentelte.

A filmet a magyarországi mozipremier előtt a Grand Café-ban vetítik le, Szegeden.

Időpont:

Március 23. pénteken 17 órakor és 19 órakor.
A belépő a helyszínen 16:30-tól váltható 1200 forintért.

Az eseményről bővebb információt ITT talál.