1

Két győzelem után a dobogóért harcoló Nyíregyháza otthonába utazik pénteken a Vásárhelyi Kosársuli. A 16:00-kor kezdődő összecsapás egyértelmű esélyese a hazai gárda, igaz a Honvéd elleni magabiztos siker sokat lendíthetett a kék-sárgákon, akik nem feltett kézzel érkeznek a Nyírségbe.

A Blue Sharks csarnokában eddig még nem sok babér termett a vendégségbe érkezőknek, eddig mindössze a bajnokságot toronymagasan vezető oroszlányiak indultak haza fülig érő szájjal. Részben a magabiztos otthoni szereplésnek is köszönhetik a nyíregyháziak, hogy a legrosszabb esetben is szinte borítékolható az alapszakasz végi negyedik pozíciójuk. A gárda kerete bombaerős: a bajnokság három legeredményesebb tüzére közül kettő, a múlt heti nagykőrösi vereségkor betegségből felépülő Czura és Stojanovic náluk pattogtat, de Bust és Nagyot sem lehet szabadjára engedni.

A Kosársulinak tehát alaposan fel van adva a lecke. A kérdés, hogy mennyire pörögtek fel a Csongrád megyeiek a legutóbbi két fordulóban aratott győzelmek után. Egy biztos, hogy Miletic érkezése jót tett az alakulatnak, akik a szerb centerrel kiegészülve, a bonyhádi derbi óta minden meccsükön a siker kapujában voltak, belépni viszont csak kétszer tudtak rajta.

A vásárhelyieket a győzelmen kívül más új impulzusok is érték: Utasi Gábor edző úgy döntött, hogy befejezi az edzősködést, tanári munkája mellett így több időt tud a családjával tölteni. Ezért Czuprák László, a sportág vásárhelyi legendája – aki sok éven át volt a felnőtt csapat vezetőedzője, és az elmúlt két évben Utasi segítőjeként dolgozott – viszi tovább a csapatot. Egyébként már ő irányította Szabó Péteréket szombaton a Honvéd ellen is.

Forrás: Vásárhelyi Kosársuli