Az osztrákok elutasítják a tömeges migrációt

Nagy port kavart Magyarországon a Migration Aid ügye, ami szerint magyar és migránscsaládokból álló falvat, kísérleti életteret hozna létre a bevándorláspárti, magát civilnek nevező szervezet. A kormány szánalmas magyarázkodásnak tartja azt, amit a csoport reagált a vádakra.

Vegyes, magyar és migránscsaládokból álló falvat, kísérleti életteret hoznának létre Magyarországon: 2017 nyarán ezzel borzolta a kedélyeket az illegális bevándorlók felkarolására létrejött, magát civilnek nevező szervezet, a Migration Aid – látott napvilágot a hír a Magyar Időkön. A lap azt írta, az ötlet egyik vezetőjüktől, Siewert Andrástól származik, aki az információk szerint

nem titkolja, hogy Soros állítólagos emberbaráti akciói valójában azt a célt szolgálják, hogy maximalizálják politikai befolyását Magyarországon.

Az ügy azóta előrehaladt, a szervezet szerdán délelőtt sajtótájékoztatón reagált a róluk megjelent hírekre. A HVG tudósítása szerint a szervezet képviselői – köztük Siewert András azt mondta: hónapokkal ezelőtt kereste meg őket egy külföldi cég, akik “mintha adatokat akartak volna kiszedni belőlük, ezért aztán találkozójukról a magyar civilek titokban kép- és hangfelvételt készítettek”.

Siewert András szerint a Fidesz által beépített “oknyomozó újságírók” próbálták őket lejáratni. Titkosszolgálati hátteret sejtenek a háttérben, azt is mondták: bejelentést tettek a hatóságokhoz.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ erre közleményt adott ki, ami szerint

szánalmas magyarázkodás, amit a Migration Aid képviselője elmondott.

– Soros emberei most egyszerre több fronton is lebuktak – áll a reakcióban, amelyben azt is megjegyzik, továbbra sem kaptak választ arra, hogy építenek-e illegális adatbázist a tranzitzónában, és ha igen, akkor milyen céllal.

“A Migration Aid egy Soros által kitartott szervezet, melynek célja a bevándorlás szervezése” – emelte ki a Kormányzati Tájékoztatási Központ, hozzátéve: ami az elmúlt napokban nyilvánosságra került, csak erősíti a véleményüket:

“a Soros szervezetek működését be kell tiltani, a bevándorlással foglalkozó szervezetek működését állami engedélyhez kell kötni, az erről szóló Stop Soros törvénycsomagot a választás után az Országgyűlésben azonnal el kell fogadni”.

Borítókép: illusztráció