Lázár és a kockás füzet milliárdjai

Ha a Fideszre szavaznak április 8-án, akkor tudják, hogy Orbán Viktort és engem kapnak. De kit kapnak, ha valamelyik ellenzéki pártra adják a voksukat? – tette fel a kérdést a keddi, a makói gazdaköri székházban tartott fórumon Lázár János.

Nem is fértek be az érdeklődők a gazdaköri székház nagytermébe a kedd esti fórumon, így sokan a szomszédos előszobából hallgatták Farkas Éva Erzsébet polgármester és Lázár János országgyűlési képviselő szavait – írja a Makó Híradó.

– Csalódni fognak azok, akik azt hiszik, hogy a kampányban szidni fogom Rója Istvánt vagy Kiss Attilát, a munkámmal és munkával szeretnék kampányolni – ütötte meg a fórum alaphangulatát szinte az első mondatával Lázár János kancellária miniszter. Arra kért mindenkit, hogy nyugodjon le, gondolja át, számára melyik jelölt programja a legszimpatikusabb, s április 8-án menjen el s adja le a voksát.

Nem rólam döntenek, hanem a saját és a családjuk sorsáról!

– mondta. Hozzátette: ő nem rombolni, hanem építeni akar, ahogy tette ezt 2014-ben, amikor a makói-vásárhelyi választókerület összevonása után elnyerte a mandátumát, így került kényszerházasságba a makóiakkal, mely a fejlesztések miatt érdekházassággá vált, s reméli, hogy ebből egyszer majdan szerelmi házasság lesz.

– 2014-ben, az országgyűlési választások után felkerestem Buzás Péter polgármestert, majd a helyhatósági választásokat követően utódját Farkas Éva Erzsébetet, azzal, hogy mondják meg a makóiak, hogy miben tudom segíteni őket. Az akkori lakossági konzultáció alapján megfogalmazott 19 milliárdról ígéreteket a polgármester asszony egy kockás füzetben azóta is nyilvántartja, s vezeti, hogy mi is valósult meg belőlük. Hol is tartunk? – fordul Lázár János a polgármesterhez, aki azt válaszolta:

25 milliárdnál.

Lázár és a kockás füzet milliárdjai 1

– A kampányban az ellenzéktől 3 dolgot hallanak: a Fidesz lop, Orbán Viktor lop, Lázár János (illetve a 106 választókerület aktuális jelöltje) lop. Ha elmennek a választási fórumaikra, csak azt tessenek megkérdezni, hogy ha ők lesznek a parlamentben, mennyi lesz a személyi jövedelemadó kulcsa. Ha a Fidesz folytathatja, akkor a jelenlegi 15 százalékos adókulcs 1 számjegyűvé csökken – mondta. Azt is elmondta, hogy a korábbi kormányok a nagy gazdaságokat támogatták, míg az Orbán-kormány a kis- és középgazdaságokat.

Az elkövetett hibákkal és vétkekkel együtt csak a Fidesz képes az ország kormányzásra

– mondta. Hozzátette: gyűlöletből, nem lehet országot, várost és jövőt építeni! Mi számítunk Önökre és Önök számíthatnak ránk – hangsúlyozta Lázár János.

A Makó Hiradó teljes cikkét ITT olvashatja,