Hódmező habja – napi netszemle

Fagyálló nimfák, nemzeti kőszikla, politikai prostitúció, papír nélküli szerelem. Szerdai koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Huzat

Fagyálló nimfák Vásárhely mellett.

A Kastélykert fogadó és étterem parkolójában hatalmas röpde áll, amelyben nimfapapagájok és kacagó gerlék laknak a hideg télben is – jelenti a Delmagyar.hu.

„Ausztráliai hazájában olyan közönséges a nimfapapagáj, mint nálunk a varjú. Nem érzékeny, nem kényes, de azért ne helyezzük a huzatba, tűző napsütésbe! Hazai tapasztalatok szerint ha ősszel fűtetlen helyiségben hagyjuk, még akkor is minden károsodás nélkül áttelel, ha a hőmérséklet fagypont alá süllyed.”

Fagyálló nimfák jégcsappal: Gyurika, Pityuka és Öcsike jól bírják a fagyot – galéria

A bejárat közelében hatalmas röpde áll, amelyben nimfapapagájok és kacagó gerlék élnek. A népszerű étterem egyik vezetője, Bittó Árpád gyerekkorában mindig szeretett volna papagájt. – Sajnos akkor nem jött össze, de amikor a sógorom néhány éve el akarta adni a madarait, azt mondtam neki, inkább elhozom őket ide – mesélte a vállalkozó.

Népdalcsokor

A magyarság zenei kősziklája.

A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ csodás dallamokkal telt meg kedd délután, rekordszámban jelentkeztek a városi népdalversenyre, amiről a Vásárhely24 tudósít.

„Hogy a versenyben az értékelés pártatlan legyen, a zsűri soraiban csak a művészeti iskola oktatói kaptak helyet. A bírák a tiszta éneket, az előadás stílusát, a ritmus tartását, a szöveg érthetőségét és a népdalcsokor összhangját figyelték.”

A mi kősziklánk a magyar népdal: rekordszámban jelentkeztek a városi versenyre – Vásárhely24

A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ csodás dallamokkal telt meg kedd délután. Vágó János, a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója elmondta, sok évvel ezelőtt vette kezdetét a városi népdaléneklési verseny, Kerekes Pálné ötletének köszönhetően. A kezdeményezés akkora népszerűségre tett szert, hogy körülbelül már harminc esztendeje, minden évben megrendezik.

Látvány

Politikai prostitúció.

Toroczkai László Jobbik-alelnök szerint semmilyen szinten nincs értelme együttműködni az LMP-vel – írja a Mandiner.hu.

„A Jobbik alelnöke úgy fogalmazott, hogy pártja a legerősebb ellenzéki erő, ezért nincs miről tárgyalni az LMP-vel. Hozzátette, hogy szerinte az LMP kezd úgy viselkedni, mint egy politikai prostituált, emellett egyébként sem szíveli a pártot. Toroczkai kijelentette: Nemcsak az értékrendünk áll nagyon távol egymástól, hanem én személy szerint is rosszul vagyok néhány LMP-s politikus látványától is.”

Toroczkai: Az LMP úgy viselkedik, mint egy politikai prostituált | Mandiner

A Jobbik alelnöke szerint pártja a legerősebb ellenzéki erő, és nincs miről tárgyalnia az LMP-vel. Toroczkai László újságírói kérdésre fejtette ki kedden, hogy szerinte semmilyen szinten nincs értelme együttműködni az LMP-vel. A nyilatkozatot azt követően tette az alelnök, hogy Vona Gábor pártelnök és Szél Bernadett, az LMP társelnöke egyeztetett.

Teszt

Papír nélküli szerelem.

Pásztor Anna énekesnő korábban DNS-tesztet csináltatott, hogy megtudja, ki az igazi édesapja, de végül is mindhárom „apajelöltet” szereti – így a Lokál Online.

„Azt gondolom, hogy a családnak, a szeretetnek semmi köze a teszthez. Ez csak egy papír. Éppen olyan, mint a házasság, az sem a papírtól, hanem az összetartozástól lesz kikezdhetetlen kapcsolat két ember között. Én sem vagyok házas, mégis huszonnyolc éve szeretem a kedvesemet – magyarázta Anna.”

Pásztor Anna: Mindhárom apámat szeretem | Lokál

Pásztor Anna korábban DNS-tesztet csináltatott, hogy megtudja, ki az igazi édesapja. Nem csalódott, amikor kiderült, hogy nem a híres rendező, Bereményi Géza az. Az énekesnő a Lokálnak elárulta, örül annak, hogy „három édesapja” van, mert nagyon szereti őket, és idővel a gyerekeinek is elmondja, hogy ki a vér szerinti nagyapjuk.