Modern eszközökkel az élményszerű tanításért! 7

Harmincnégy pedagógus kapott új notebookokat a Szent István Általános Iskolában szerdán délelőtt, ezáltal sokkal értékesebbé és érdekesebbé tehetik a tanulást.

– A nyelvórákon nagyon jól lehet használni az IKT eszközöket, ezért külön örülünk ennek a lehetőségeknek is. Ha az új és a régi jól bevált módszert ötvözzük a tanóráinkon, akkor a gyerekeket is “megtudjuk nyerni”- mondta el portálunknak Béresné Kotymán Erzsébet angol szakos nyelvtanár, aki az otthoni felkészülésben is hasznát tudja majd venni az új notebooknak.

Szöginé Kotormán Zsuzsanna a testnevelők  városi munkaközösségének vezetője hozzátette, iskolájuk diákja kiemelkedően teljesítenek a különféle sportokban, így az az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott intézmények közé tartozik, ezért más típusú tanterv alapján tanulnak a gyerekek. – Már az alsó osztályokban megkezdjük a testnevelés elméleti alapjainak oktatását, mindemellett a különféle feladatsorok helyes elsajátítására is nagy hangsúlyt fektetünk- tette hozzá. Mint mondja, az elméleti oktatásban és a gyakorlatiban is jelentős szerepe lesz az új notebookoknak, hiszen élményszerűvé válik az oktatás. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége nemrégiben 200 ezer forintnak megfelelő tárgyi eszközökkel támogatta az iskola Kosárpalánta programját, így a gyerekek új mezeket, kulacsokat, labdákat, satöbbi kaptak.

Modern eszközökkel az élményszerű tanításért! 6
Szöginé Kotormán Zsuzsanna, Walterné Böngyik Terézia, Béresné Kotymán Erzsébet

– Szerencsésnek mondhatják magukat a város oktatási intézményeiben dolgozók, mert nemcsak az  infrastruktúra fejlődik, hanem olyan technikai eszközök is megjelennek az oktatásban, amelyek a 21. század iskolájának elengedhetetlen kellékei – mondta el lapunknak Walterné Böngyik Terézia intézményvezető.  Megjegyezte, ma már nagyon sok iskolában trendet jelent a számítástechnikai eszközök használta, ezzel a pedagógusoknak is lépést kell tartaniuk, ezért is jelentős az a 34 darab notebook, amelyet most a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központtól kaptak. Az intézményvezető kitért arra is, hogy az iskola jelentős fejlesztésen esett át az elmúlt időszakban. – Megújultak a tantermek, új öltözőszekrények érkeztek, sportpálya épült, így legalább 25 délutáni foglalkozás közül választhatnak a gyerekek. Azt gondolom, az oktatás ilyen jellegű fejlesztése, egy nagyon jó szemlélet alapja, hiszen az az oktatáspolitika, amely támogatja intézményeit az bízik a jövőben, és hisz abban, hogy az ifjú generáción múlik a jövő- fogalmazott.

A gyerekek az új felszereléssel és eszközökkel: