Vadiúj gépekkel a modernebb tanításért! 8

Negyvenkét pedagógust leptek meg az új eszközökkel a Klauzál Gábor Általános Iskolában hétfő délután.

– A számítógépeknek az oktatásban nagyon nagy hasznát tudjuk venni, hiszen sokkal interaktívabbá tehetjük a tanóráinkat – mondta el portálunknak Miljkovic Tamara gyakoroló pedagógus, aki jelenleg első osztályosokat tanít. Kitért arra is, mennyire fontosnak tartja, hogy már a kezdeti lépesekkor megszerettesse az olvasást tanítványaival. – Bízom benne, hogy betűtanításkor, olvasási gyakorlatoknál a gyerekek sokkal nagyobb kedvvel sajátítják majd el a tudást – tette hozzá. A lelkes tanítónő elsősorban az elsajátított tananyag játékos formában való kiegészítéseként szeretné alkalmazni a gépet.

 1
A tanítónő örömmel tartja új notebook-ját

Martyin Andrea rajz és technika szakos tanár ugyancsak lelkesen fogadta az új notebookokat. Mint mondja, motiváló videókat vetít majd, illetve különböző rajztechnikák ismertetésre is előszeretettel fogja használni a gépet. A tanárnő ugyanakkor azt is fontosnak, hogy a gyerekek ellazuljanak és komfortosan érezzék magukat az órán, ezért azt sem tartja kizártnak, hogy egy-egy alkalommal az oda illő zenével teszi még színesebbé az órát.

Andrea az új géppel

– Örömmel mondhatom, hogy a Hódmezővásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskola  42 pedagógusa is aközött a 45 ezer tanár közt van, akik új notebookokat kaptak  a Klebelsberg Központ Digitális kompetencia fejlesztése pályázati konstrukción belül – mondta el lapunknak Miklós Anikó intézményvezető.  Majd hozzátette, a mai világban szinte már alapnak számít, hogy nemcsak az intézmények, hanem a pedagógusok is fel vannak “szerelve” különféle digitális eszközökkel, ezért az elmúlt években minden alkalmat megragadtak a különféle pályázatokon. – A mai felgyorsult világban elképzelhetetlen egy-egy óra megtartása, tablet, notebook vagy digitális tábla nélkül, mivel a gyerekek így sokkal könnyebben befogadják a tananyagot és jobban figyelnek a tanárra is- hangsúlyozta.

Vadiúj gépekkel a modernebb tanításért! 9
Miklós Anikó intézményvezető

Az intézményvezető kitért arra is, hogy a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ uniós forrásból felújítja intézményeit, így hamarosan az általános iskola belső terei, tetőszerkezete és aulája is megújul.

így örültek a tanárok az új gépeknek: