Hódmező habja – napi netszemle 1

Vásárhely hős harcosa, tapló autósok, radikális pálfordulás, utópisztikus budiforradalom. Keddi koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Hős

Viktor harcai.

Tiszteletbeli ketrecharcossá avattak egy 6 esztendős vásárhelyi kisfiút, egy igazi hőst, aki minden erejével küzd gyógyíthatatlan betegsége ellen – szívszorító írás a Delmagyar.hu-n.

„65 év kutatás után végre van a világon egy kezelési mód, amivel az SMA betegek állapotromlását meg lehetne állítani. Csakhogy az a gerincvelőbe juttatandó gyógyszer iszonyatosan drága a világon mindenhol. Itthon 220 millió forint, és több kezelés is kellene. Mi ennek a századrészét sem tudnánk kifizetni. Októberben írtunk a tb-nek, kértük a finanszírozást, de egyelőre nem kaptunk választ – sorolta az anyuka.”

Viktorkát tiszteletbeli ketrecharcossá fogadták

Viktorkának december 11-én volt a 6. szülinapja. Hatalmas meglepetés érte a kisfiamat. Eljött hozzánk Filó Andor kick-box-világbajnok, aki ketrecharcban is a legjobbak között van – mesélte Csurár Viktor édesanyja, Pinczér Roxána. – A tanítványa, Lajos Kamilla is jött vele, és a barátom lett. Kaptam ketrecharcos kesztyűt és pólót.

Fáma

Bunkóci autósok.

A Vásárhely24 szép-parkolási versenye tanulságos fotókkal jelentkezik.

„A Facebookra töltöttek képeket, de hozzánk is eljuttatták azokról az autósokról, akik vasárnap délután nagyvonalúan foglaltak helyeket Vásárhelyen az egyik belvárosi mélygarázsban. Arról mondjuk nem szól a fáma, hogy esetleg azért voltak kénytelenek így beállni, mert a korábban beparkolók csak így tették azt lehetővé, avagy nem nagyon vették figyelembe a felfestést.”

A szép-parkolási verseny első helyezettjei Vásárhelyen – Vásárhely24

Az egyik belvárosi mélygarázsban készítették ezeket a felvételeket. A Facebookra töltöttek képeket, de hozzánk is eljuttatták azokról az autósokról, akik vasárnap délután nagyvonalúan foglaltak helyeket Vásárhelyen az egyik belvárosi mélygarázsban. Arról mondjuk nem szól a fáma, hogy esetleg azért voltak kénytelenek így beállni, mert a korábban beparkolók csak így tették azt lehetővé, avagy nem nagyon vették figyelembe a felfestést.

Könnygázfelhő

Jobbikos pálfordulás.

Morvai Krisztina EP-képviselő szerint a végén összeborulnak majd Vonáék a baloldali ellenzékkel, és ez a „horrorkoalíció” be fogja engedni a bevándorlókat – olvasható a Hirado.hu cikkében.

„Figyeljük, hogy mit ígérnek, mit mondanak, mert azt gondolom, hogy azok a régi jobbikos erők, amelyek a könnygázfelhőben erősödtek meg 2002 és 2010 között és különösen 2006-ban, semmilyen körülmények között nem egyezkedhetnek szemkilövetés- vagy migránspárti erőkkel.”

Morvai: Az „egyesült ellenzék” igenis beengedi a migránsokat, ha hatalomra kerül

Minden ellenkező ígérettel szemben az „egyesült ellenzék”, vagyis a most alakuló „horror koalíció” igenis be fogja engedni a bevándorlókat, azaz engedni fog az európai uniós és nemzetközi nyomásnak a tömeges migráció ügyében – hangsúlyozta Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő hétfői elemzésében.

Vécéevolúció

A természet hívása.

Megállíthatatlannak tűnik a kormányzati program miatt elindult vécéforradalom, ami végigsöpör egész Kínán – írja az Origo.hu.

„Az illemhelyeken teljesen automata rendszerek gondoskodnak a szagtalanításról, a bidék elektronikus szenzorai nem igényelnek emberi beavatkozást, és a természet hívása közben, feltölthetők a mobiltelefonok és megtekinthetők a legújabb filmelőzetesek, egyesek szerint ez már sok a jóból. Az új vécék közül számos halk zenével, gondosan megtervezett dekorációval várja használóit.”

Utópisztikusan túlzásba vitték a vécéevolúciót Kínában

Megállíthatatlannak tűnik a kormányzati program miatt elindult vécéforradalom, ami végigsöpör egész Kínán. Ahogy az Origo megírta, Peking egyik legfontosabb, óriási pénzeket megmozgató projektje az utóbbi években az, hogy elegendő mennyiségű és minőségű nyilvános illemhely álljon rendelkezésre az országban. Most azonban, úgy tűnik, a toalett-telepítésekkel átestek a ló túloldalára: a vécék nemcsak díszesek, de annyira modernnek is, hogy sokak szerint ez már túlzás.