Aláírásgyűjtés indul a vajhátiakért 4

Rengeteg fát eltüzelnek a vajhátiak, mivel nincs náluk bevezetve a gáz. Van olyan háztartás, ahol már több mint száz mázsa elfogyott az idén.

Kedden folytatódott a vásárhelyi képviselők fórumsorozata. Hegedűs Zoltán és Benkő Zsolt városatyák délután Vajhátra látogattak el, hogy meghallgassák a külterületen élők problémáit, észrevételeit.

A megjelentek jelezték, hogy vissza kellene állítani azt a Vásárhely-Szeged közötti 15.15-ös buszjáratot, ami megállt a településrésznél. Tavaly szeptember elsejétől ugyanis azok a vajháti diákok és munkavállalók, akik délután fél 3-ig tanulnak vagy dolgoznak Vásárhelyen, csak a 15.50-es busszal tudnak hazajutni, mert a távolsági buszok nem állnak ott meg. Benkő Zsolt azt ígérte, hogy összegyűjti a helyiek aláírását az ügyben, és továbbítja azokat a DAKK részére.

Aláírásgyűjtés indul a vajhátiakért 1

A Belső utca az egyetlen rész Vajháton, ahol nincs gázszolgáltatás. Az itt lévő 13 ingatlanban viszont élnének a bevezetés lehetőségével, ugyanis telente hatalmas mennyiségű fát tüzelnek el. Egy férfi például azt mondta, hogy

nála ebben a fűtési szezonban 110 mázsa fa fogyott el, aminek az értéke meghaladja a 400 ezer forintot.

A képviselők emiatt szintén aláírásgyűjtést kezdeményeznek, a szignókat a nemzeti gázszolgáltatónak küldik el.

Aláírásgyűjtés indul a vajhátiakért 2

A csapadékvíz-elvezetés hiányára is panaszkodtak a lakosok, így ennek megoldásán szintén dolgoznak majd a képviselők.

A fórumon szó esett még arról, hogy amint az időjárás engedi, befejeződik a Belső utca aszfaltozása, valamint a 47-es út mindkét oldalán lévő buszmegállónál lesz közvilágítás, ugyanis április végéig – a tanyafejlesztési programnak köszönhetően – napelemes lámpákat helyeznek oda.

Aláírásgyűjtés indul a vajhátiakért 3