Ismét hó lepte be Vásárhelyet ! 1

Nyakunkon a tavasz, vasárnaptól az órák ismételten a nyári időszámítás szerint működnek. Holle anyó azonban, csak nem akarja engedni a telet és még mindig bőszen rázza.

HÉTFŐ
Az éjszaka havazás vette kezdetét, reggelig 2-5 cm hó hó hullott Délelőtt csökkenő intenzitás és keletre helyeződés mellett további 1-3 cm hó hullhat. A keleti határszélen havas eső sem kizárt. Nyugaton délutánra megszűnik a havazás. A mérsékelt északi szélben -1 és +1 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

KEDD
Reggelig elsősorban térségünk keleti felében lehet számítani gyenge havazásra, 1-3 cm hó hullhat. Napközben megszűnik a havazás, rövidebb időszakokra felszakadozik a felhőzet. Élénk lökések kísérhetik az északnyugati irányú szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2-3 fok körül alakul.

SZERDA
A déli órákig többfelé várható hószállingózás, gyenge havazás, délutánra várhatóan távozik a csapadék, borult marad az ég. Megélénkül az északi szél. A csúcshőmérsékletek 2 fok körül lesznek.

CSÜTÖRTÖK
Többnyire erősen felhős lesz az ég, szűrt napsütésre számíthatunk, csapadék nem valószínű. Élénk északi, északkeleti szél várható. 2-3 fok körül tetőznek a hőmérsékletek.

A hétvége jelen kilátások szerint száraznak ígérkezik, több-kevesebb időre mindenütt kisüt a nap. Érezhető melegedés várható, vasárnapra elérheti vagy megközelítheti a hőmérséklet a 10 fokot – írja a Dél-Alföld meteorológia.