Márki-Zay Péter és Szabó Bálint

A cél a kifizetetlen alvállalkozók kártalanítása.

A cégcsoport károsultjainak egy részét képviselő Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője sajtótájékoztatóján elmondta, azt várja a  hétfői hódmezővásárhelyi közgyűléstől, hogy vizsgálja ki és tárja föl a K’Art-ügy minden politikai, valamint önkormányzati szálát, és ennek érdekében hozzon létre paritásos vizsgálóbizottságot. 

A K’Art 60 alvállalkozójának mintegy 800 millió forinttal maradt adósa. Az ügyben a Szegedi Járásbíróságon áprilisban büntetőper kezdődik – közölte.

A jogász kifejtette, azt szeretné elérni, hogy a kis- és közepes vállalkozások kapják vissza ellopott pénzüket, és derüljön ki, hogy ebből az összegből került-e bármely politikus zsebébe. Szabó Bálint hangsúlyozta, három hete választ vár Márki-Zay Péter független polgármestertől arra, elfogadott-e támogatást kampányához a K’Art csoport vezetőjétől.

A hódmezővásárhelyi közgyűlés ülésén Szabó Bálint kérése ellenére nem kapott szót, a vizsgálóbizottság felállítását a képviselő-testület pedig – szabályos indítvány hiányában – nem vette napirendre.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség fideszes országgyűlési képviselője egy más témában tartott sajtótájékoztatón kérdésre elmondta, a kormány helyt állt a Hajdú-Bétért, a vörösiszap-károsultaknál, a Szeviép- és a Czeglédy-ügyben, és ha szükséges segít a K’Art alvállalkozóinak kártalanításában. Az ügyet meg kell vizsgálni, a kisvállalkozók kártalanítására az önkormányzatnak lenne lehetősége – tette hozzá.

A vásárhelyi közgyűlésről bővebben ITT olvashat.