Lázár János: A tettek beszéljenek, ne a szavak

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint senki nem tudja hogyan lesz az ország vezetve, ha leváltják a kormányt, mert a terveiről semmit nem árul el az ellenzék. A térség országgyűlési képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy nem csak valami ellen, hanem valami mellett is kellene szavazni.

Lázár János Csanádalbertin elsőként azt emelte ki, hogy továbbra is kitart amellett, hogy a felépített Művelődési Ház nagyon jó ötlet volt, mert egy kistelepülésen a boldogulás feltétele az is, hogy egymást támogató közösség legyen, amelynek van hol találkoznia – írja a Makó Híradó. Mint korábban beszámoltak róla, Kiss Attila, a Jobbik jelöltje értelmetlen beruházásnak nevezte a fejlesztést.

Lázár János: A tettek beszéljenek, ne a szavak 1

Az elmúlt évek eredményeiből a térség országgyűlési képviselője többet is kiemelt, elmondta, nagy eredménynek tekinti, hogy a választókerület minden településén több gyermek születik, mint három évvel ezelőtt, és a munkanélküliek száma is hatalmasat csökkent. Csanádalbertin például 2010-ben 18 százalék volt, a legnagyobb a választókerületben. Az eredmények pedig elsősorban annak köszönhetőek, hogy a kistelepülések most a korábbi évekkel ellentétben megfelelő figyelmet kapnak.

Lázár János hangsúlyozta, a térség megérdemelte ezt, de van még benne tartalék, van még teendő, még mindig lehet a munkahelyteremtést, a mezőgazdaságot jobban támogatni, az iskolákat, óvodákat, bölcsődéket lehet fejleszteni, újjáépíteni, ha megválasztják, ő ezeket tartja fontosnak. A választások kapcsán kiemelte, az embereknek mérlegelni kell, hol vannak tettek, és hol csak szavak, nemcsak valami ellen szavazni, hanem valami mellett is.

Lázár János: A tettek beszéljenek, ne a szavak 2

– Ma Magyarországon az a valóság, hogy akik két gyermeket nevelnek, azok alig fizetnek adót, akik pedig három gyereket, azok nem fizetnek személyi jövedelemadót. 2010-ben 150 ezer forintos fizetésnél 38 százalék volt a személyi jövedelemadó most pedig 15 százalék – emelte ki.

A bevándorlásról csak röviden szólt a térség országgyűlési képviselője, aki szerint ha egyszer egy országba beengednek bevándorlókat, az onnantól nem megállítható. Olyan nincsen, hogy beengedjük őket, aztán majd szabályozzuk, terelgetjük, integráljuk. Az ország jövőjéről is beszélt, hiszen „a nap végén” úgyis mindig az a kérdés, hogyan lesz vezetve az ország a választások után.

– Világos, hogy vannak olyanok, akik úgy gondolják, hogy Orbán Viktor nem jó, de az a kérdés, hogy mi van a másik oldalon? Azt mondja meg nekem valaki, hogyan lesz egy jól működő ország a Jobbik, az MSZP, az LMP, és a DK összefogásából? Az mi lesz? Káosz, szétesés, roncskoalíció. Vagy Orbán Viktor lesz a miniszterelnök, vagy a másik oldalról nem is tudjuk, hogy ki

– fejtette ki Lázár János.

Szerinte mindig emberek között döntünk, példaként felhozva a korábbi választásokat, 2006-ban az volt a kérdés Orbán Viktor vagy Gyurcsány Ferenc vezesse az országot. Ehhez képest most az ellenzék a sötétbe ugrik fejest, arról nem beszélnek, hogy mi a tervük az országgal, csak a kormányt szidják.

– Három dolgot szoktak mondani: a Fidesz lop, Orbán Viktor lop, és Lázár János lop, ez a politikai programja az ellenzéknek. Nagyon érdekes vélemény, csak ennek az országnak hosszú ideje először 4 százalékos gazdasági növekedése van, emeltük a fizetéseket, nyugdíjakat, ezermilliárdokat költünk fejlesztésre. Akkor miből van erre pénz? – tette fel a kérdést a közönségnek.

Lázár János: A tettek beszéljenek, ne a szavak 3

A térség országgyűlési képviselője a fórumain a többi jelölttől eltérő módon elsősorban a helyiek problémájával foglalkozott, Csanádalbertin például egy műfüves pályáról is beszéltek a polgármesterrel, valamint a Makóra vezető út felújítása is felvetődött.

Ambrózfalván az is szerepelt a kérdések között, hogy ez a település kevésbé tudott részesülni a fejlesztésekből. Lázár János hangsúlyozta, ennek elsősorban az az oka, hogy Ambrózfalva nemrég még csőd közeli helyzetben volt, ezt rendbe kellett tenni, míg a többi település a közelben ezalatt nyugodtan tudott építkezni.

Mint a fórumon kiderült, az itt élőknek is fontos lenne egy Művelődési Ház, mert jelenleg csak egy kisebb teremben tudnak rendezvényeket szervezni, összegyűlni. A térség országgyűlési képviselője ismételten azt hangsúlyozta, mellette áll az ilyen jellegű beruházásoknak, szerinte a választókerület mind a 19 településén szükség van közösségi helyre. Az elmúlt években ez már több helyen megvalósult, vagy épül, ha megválasztják, Ambrózfalván is támogatja ezt.

Lázár János: A tettek beszéljenek, ne a szavak 4

A munkahelyteremtés kapcsán Lázár János felvetette, a közelben lévő négy településnek Tótkomlós és Mezőhegyes közelsége lehet fontos, mert Makó már egy kicsit távolabb van. Mezőhegyesen viszont az ottani állami gazdaság több tízmilliárd forintos fejlesztéséből rengeteget profitálhatnak ezek a falvak is.