Nagyon jó volt magyarnak lenni! 6

A Kárpát-medencei Vitézi Rend március 15-én Bácskossuthfalván koszorúzott. 

Március 15-én az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulóján emlékezett, illetve ünnepelt nagyon sok délvidéki magyar ember Bácskossuthfalván. 15 órakor a református templomban ünnepi istentiszteletet tartottak, a templom megtelt ünneplőkkel. Megjelent többek között Pásztor István, a VMSZ elnöke, Juhász Attila, a Mezőgazdasági Minisztérium államtitkára, Pintér Tamás belgrádi magyar nagykövet, Sarlay Péter konzul,  vitéz nemes Feyér Zoltán ügyvezető törzskapitány, Seffer Attila, Bácskossuthfalva polgármestere és még nagyon sok ünneplő magyar a környező településekről.

Pintér Istvánék a meghívást vitéz Bálint Lajos székkapitánytól kapták, a Kárpát-medencei Vitézi Rend „motorjától” kapták. Az ünnepség a Himnusszal kezdődött. Természetesen többen beszéltek, így Seffer Attila, a helyi polgármester is, aki röviden, tömören méltatta az ünnepet. Beszéltek még járási és tartományi vezetők is, majd Pintér Tamás belgrádi magyar nagykövet felolvasta Orbán Viktor miniszterelnök délvidéki magyarokat üdvözlő levelét. Ezt nagy taps követte.

Nagyon jó volt magyarnak lenni!

Az ünnepség végén a jelenlévő küldöttségek koszorút helyeztek el Kossuth Lajos mellszobránál. Egyébként a Kossuth-szobor mögött egy nagy, impozáns első világháborús emlékmű is található. A vásárhelyiek a Kárpát-medencei Vitézi Rend vezetősége és a Vitézek Bajtársi Szövetsége nevében koszorúztak. Ezután egy fogadás volt a Községházán. Nagyon jó volt ezen a napon magyarnak lenni Bácskossuthfalván.

Pintér István

törzskapitány

Nagyon jó volt magyarnak lenni! 5 Nagyon jó volt magyarnak lenni! 4 Nagyon jó volt magyarnak lenni! 3 Nagyon jó volt magyarnak lenni! 1 Nagyon jó volt magyarnak lenni! 2