Jól eső meccs a Szőreg ellen 1

Biztos ismeri a régi viccet, amit a mai Hódmezővásárhely – Szőreg meccs analógiájára is átfordíthatunk: akkor kell focizni, amikor jól esik. Szombaton jól esett, a csapatok pedig fociztak is, 6-1-es meccsen három ponttal törölközhetett a HFC II.

Március 17-én, szombaton a Szőregi RSE gárdája ellen játszott bajnoki mérkőzést a Hódmezővásárhelyi FC II-es csapata. Futballidőről egyáltalán nem beszélhetünk, a játékosok a 90 perc alatt végig kapták az égi áldást, ennek ellenére egészen jó és a körülményekhez képest izgalmas meccset játszottak.

A gólgyár beindulására jó félórát kellett várni, a vásárhelyi henger beindulása pedig fogalmazhatunk úgy, hogy érett is. A labda sokkal többet volt a hazaiaknál, a Szőreg pedig a védekezésre összpontosított. Igyekeztek őrizni a kaput és olykor egy-egy kontrából, esetleg indításból iramodtak meg.

A fegyelmezett és szervezett védelem azonban a 32. percben pukkant egyet, Győrfi Dominik tudott gólt szerezni egy beívelést követően, majd a maroknyi, de lelkes közönség még újabb két gólt láthatott a játékrészben. Bartyik Roland és a lefújás előtti percekben Bürgés Balázs is beköszönt.

A fordulás után Bartos Norbert révén összejött a szépítő gól a Szőreg számára, ám az esetleg felmerülő reményeket Bürgés Balázs újabb gólja csillapította. Ráadásul  perceken belül Bódai is feliratkozott a gólszerzők közé, a játékrész derekán pedig a hatodik vásárhelyi gól is megszületett. Siber Nikola szöglete kellett ehhez, ami úgy tűnt, hogy a kapusról tévedt a hálóba, igaz a jegyzőkönyvbe Dér Ákos neve került be gólszerzőként. A hat azonban így is hat.

Csongrád megyei I. osztály, 19. forduló:

Hódmezővásárhelyi FC II. – Szőregi RSE 6-1 (3-0)

HFC: Szatmári (Kandó), Gyüre, Bábi, Dér, Bartyik R. (Surján), Bürgés, Bódai, Siber N., Rau, Pálinkó, Győrfi (Nagy D.)
Edző: Bacsa Zsolt

SzRSE: Ali, Hevesi, Néma (Laczi), Keller, Vörös, Sarnyai, Gantner, Vígh, Hedvicsek, Borsi, Bartos
Edző: Bodó Attila

Gólszerzők: Bürgés (2), Győrfi, Bartyik, Bódai, Dér

Bacsa Zsolt: „Jól játszott a csapat, ilyen arányban is megérdemelt győzelmet arattunk. Valamint jár a köszönet azoknak a szurkolóknak, akik kilátogattak ebben a pokoli időjárásban a meccsre.”

Forrás: hfc1912.hu