Százezrek békemeneteltek a haza függetlenségéért

Hódmezővásárhelyről, Makóról és a térségből is rengetegen vettek részt a hetedik Békemeneten, ahol „A haza minden előtt” mottó jegyében soha nem látott tömeg lélegzett együtt: több százezren kapaszkodtak össze a nemzet jövőjéért.

További fotók, videók és részletek az este folyamán!

„A haza minden előtt” és „Magyarország megvédi Európát” – ezekkel a jelszavakkal vonult fel több százezer ember március 15-én a hetedik Békemenetet Budapesten. Hódmezővásárhelyről, Makóról és a térségből is sok ezren érkeztek a fővárosba, hogy a Bem térről a Kossuth térre vonuljanak Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédére, így demonstráljanak a haza függetlenségéért és a magyarság jövőjéért.

A hódmezővásárhelyi küldöttséget Hegedűs Zoltán, a Fidesz frakcióvezetője vezette, de jelen volt mások mellett Cseri Tamás, Benkő Zsolt, Hegedűs Zoltán, Molnárné Kecskeméti Rita önkormányzati képviselő és Rostás Péter székkutasi alpolgármester is.

A Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány által szervezett

Békemenet célja az volt, hogy a résztvevők kinyilvánítsák a haza és a nemzet iránti elkötelezettségüket, egyúttal erőt, egységet és méltóságot mutassanak.

Az eseményt lengyel delegáció is kísérte annak érzékeltetésképpen, hogy a közép-európai népek összefognak identitásukért, kultúrájukért, nyelvükért, nem engedik, hogy afrikai és közel-keleti bevándorlók sokasága lopja el jövőjüket.

Százezrek békemeneteltek a haza függetlenségéért 1

Egész Európa megosztott, az egyik oldalon állnak a „kétdimenziós emberek”, akik számára csak az egyén, a szabadság létezik, akik megfosztattak a vallási, nemzeti, családi és nemi identitásuktól, és akik azt gondolják, egyedül ők képviselik a modernitást és Európát. A másik oldalon vannak azok, akiket előbbiek maradinak tartanak, olyanoknak, akik „kizárják magukat a modern világból és a modern Európából”, akik „nacionalisták, soviniszták és fasiszták”. De mégis az ezen az oldalon állók képviselik azokat az eszméket, értékeket, amelyektől Európa Európa lett, akik még tudják, „mit jelent Isten”, nemzet, haza, család, gyermek, akik még tudják, „mit jelent a férfi és az asszony”

– így fogalmazott a rendezvényen Bayer Zsolt újságíró, publicista.

Hozzátette: ha ezt megértjük, tisztában leszünk vele, a feladatunk sem más, mint hogy megőrizzük temetőinket, megőrizzük a bölcsőinket és megőrizzük azt a kultúrát és civilizációt, amelyet ezeréves nemzetként megörököltünk őseinktől.

Csizmadia László, a CÖF alapítója, a CÖKA kuratóriumi elnöke pedig úgy fogalmazott: a kérdés 1848 óta nem változott: „rabok legyünk vagy szabadok”. Mint mondta, el kell utasítani a migránsok kvóta szerinti betelepítését, meg kell védeni a kétezer éves keresztény civilizációt és kultúrát.

Százezrek békemeneteltek a haza függetlenségéért 2

Meg akarjuk védeni asszonyainkat, gyermekeinket, unokáinkat, ha kell, tűzzel-vassal – szögezte le.

A Békemenet első sorában egyébként Csizmadia László és Bayer Zsolt mellett Bencsik András, a Demokrata című lap főszerkesztője, Fricz Tamás, a CÖF másik alapítója, ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, Széles Gábor vállalkozó, valamint Stefka István újságíró, a PestiSrácok lapigazgatója is feltűnt. A kokárdás emberek tömegében magyar, lengyel és székely zászlókat lobogtak, az emberek „Szavazz!,” „Fidesz”, „Április 8.”, és a településneveiket mutató, valamint a lengyel–magyar barátságot éltető táblákat hoztak magukkal.

Fotók: MTI, Facebook