Hódmező habja – napi netszemle

Hétvégi hidegbetörés, hősi főhajtás, globális alvási krízis, Madgi anyus előrelátása. Csütörtöki koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Hidegbetörés

Támad a tél.

Péntektől esősre fordul időjárás, majd visszatér a téli idő – ígéri a Vásárhely24.

„Szombaton markáns hidegbetörés lesz, és sokfelé kiadós eső várható. A csapadék megszűnésekor este az esőt havazás válthatja. Hódmezővásárhelyen legfeljebb lepel – 1-2 cm-es hóréteg alakulhat.”

Felhős idő péntektől kiadós esővel – Vásárhely24

Nemzeti Ünnepünk napján még csak kisebb eső fordulhat, péntektől esősre fordul időjárás. A hétvégén visszatér a téli idő. Ma többnyire erősen felhős lesz az ég, csak rövid időszakokra bújik elő a nap. Csapadéktól nem kell tartanunk. A mérsékelt északnyugati szelet élénk lökések kísérhetik. A hőmérő higanyszála 13 fok köré emelkedik.

Csata

A függetlenség értéke.

Átadták a felújított első és második világháborús katonasírhelyeket Makón – tudósít a Makohirado.hu.

„Lázár János, a térség országgyűlési képviselője és Miniszterelnökséget vezető minisztere is fejet hajtott a hősök előtt. Mint ünnepi beszédében elmondta, a makói és térségi emberek egyszer ok miatt szálltak csatába 1848-ban.”

Átadták a felújított katonasírhelyeket Makón – Makó Híradó

Farkas Éva Erzsébet polgármester és Lázár János, a térség országgyűlési képviselője és Miniszterelnökséget vezető miniszter adták át a Kálvária utcai temetőben található első és második világháborús katonasírhelyeket. A térség országgyűlési képviselője ünnepi köszöntőjében kiemelte: az 1848-49-es forradalom és szabadságharcban a függetlenségért harcoltak a magyarok.

Lopás

Globális alvási krízis.

A modern társadalmak saját természetes ritmusa figyelmen kívül hagyására kényszerítik az embert, ám ez súlyos veszélyekkel jár – figyelmeztet a Magyar Nemzet Online.

„Európai átlagban az emberek 29,2 százaléka nem alszik megfelelően, ebben a súlyos betegek és az enyhébb alvászavarok is benne vannak. Magyarországon ez az arány 31,3 százalék. Az óraátállítás pedig sokat ront a helyzeten, időt lop el az egyébként sem megfelelően alvó társadalomtól.”

Globális alvási krízist él át a világ

Ha valaki rendszeresen hét óránál kevesebbet alszik, akkor olyan kockázatnak teszi ki magát, mintha rendszeresen dohányozna, vagy alkoholista lenne. A modern társadalmak saját természetes ritmusa figyelmen kívül hagyására kényszerítik az embert: arra sarkall bennünket, hogy sokáig legyünk fent, a biológiai óránk pedig arra, hogy korán keljünk.

Házmester

Magdi anyus előrelátó.

Fodor Zsóka színésznő gyerekkorában megtanulta, hogy csak magára számíthat, ezért is törekedett mindig az anyagi biztonságra – olvasható a Lokál Online cikkében.

„Én az a típusú ember vagyok, aki szeret mindig előre gondolkodni. Szerencsémre a sorozatbeli ikonikus házmesterszerepemnek köszönhetően megismert egy egész ország, és keresett színésznő lettem. Most is rengeteget játszom, ami mind az akkori szerepem hozadéka. Nem tagadom, kerestem és keresek is annyit, hogy kényelmesen éljek.”

Fodor Zsóka: Keresek annyit, hogy kényelmesen éljek | Lokál

Fodor Zsóka nagyon előrelátó az anyagiak tekintetében. Pályafutása alatt mindig arra törekedett, hogy legyenek tartalékai, amiből majd idősként tudja fizetni a gondozását. Zsóka gyerekkorában megtanulta, hogy csak magára számíthat, ezért is törekedett mindig az anyagi biztonságra. – Kilencéves voltam, amikor a szüleim elváltak. Én az anyagiak miatt édesapámhoz kerültem.