4 film a vásárhelyi mozi kínálatából a hosszú hétvégére

Moziba menne, de nem tudja mit nézne meg szívesen? Segítünk! A Nyúl Pétert a családok figyelmébe ajánljuk, akik pedig elkötelezett hívei az akciónak és a fantasynak , azok is megtalálják a kínálatban a nekik tetszőt.

1. Nyúl Péter (családi, fantasy)

Nyúl Péter nagy szájánál csak a füle nagyobb. Egyébként jó kedélyű, laza, és a kék dzsekijéről biztosan felismered. Meg arról, hogy nem hord nadrágot. Szerinte ő az ember legrégibb barátja, és ezért joga van néha megebédelni a kiskertben, megmelegedni a konyhában és bulit szervezni a haverjainak nappaliban. A helybéli tanyagazdának azonban erről egészen más elképzelései vannak. Beatrix Potter legendás mesefigurája a digitális animáció és élő szereplős figurák ravasz együttműködésének köszönhetően kel új életre: méghozzá egy nagyon friss, nagyon mai és nagyon vicces verzióban.

 • Rendező: Will Gluck
 • Főszereplők: Margot Robbie, Domhnall Gleeson, Daisy Ridley, Sam Neill, Rose Byrne
 • Időtartam: 1 óra 33 perc
 • Korhatár: 6 – Hat éven aluliak számára nem ajánlott.

 

2. Tom Raider

(akció,kaland)

Hét évvel édesapja eltűnése után a 21 éves Lara úgy döntött, hogy nem veszi át a család nemzetközi cégének irányítását, helyette inkább biciklis futárként dolgozik Londonban, és folytatja egyetemi tanulmányai. A fiatal lányt nem hagyja nyugodni apja eltűnése, ezért elutazik a férfi utolsó ismert tartózkodási helyére: egy a Japán partok közelében fekvő elhagyatott szigetre. Az utazás azonban nem várt fordulatot vesz, és Lara csak éles elméjére, vak hitére és makacs természetére támaszkodhat, ha túl akar lépni saját határain. Ha túléli a veszedelmes kalandot, valami egészen mássá válhat, mint utazása előtt, kiérdemelve a Tomb Raider nevet.

 • Rendező: Roar Uthaug
 • Főszereplők: Alicia Vikander, Kristin Scott Thomas, Nick Frost, Dominic West, Hannah John-Kamen
 • Időtartam: 2 óra 2 perc
 • Korhatár: 12 – Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.

 

3. 12 katona (háborús,történelmi,akció)

2001. szeptember 11-én sosem látott méretű támadás érte az Egyesült Államokat. Egy nap sem kellett hozzá, hogy döntés szülessen az első válaszcsapásról. Egy fiatal, vakmerő, de igazi háborút még sosem látott tiszt (Chris Hemsworth) vezetésével egy elit kommandós egységet dobtak le az afgán hegyek közé. A feladatuk az, hogy eljussanak Mazár-e Sarifba, elfoglalják a várost és elvágják az al-Kaida utánpótlási vonalát. A helyszínen a kommandósok átmeneti szövetséget kötnek egy helyi hadúrral, aki támogatja őket: lovakat ad nekik a harchoz. A legmodernebb haditechnikára kiképzett 12 katona attól kezdve lóháton csatázik. Hatalmas túlerő ellen, elképesztő körülmények között küzdenek, de vigyáznak egymásra és a lovaikra: a háború új szabályait tanulják. A világ egyik legismertebb filmkészítője, az akciófilmek mestere, Jerry Bruckheimer, A Sólyom végveszélyben után ismét megtörtént esetet dolgoz fel: egy háború ismeretlen fejezetének hátborzongatóan izgalmas pillanatai elevenednek meg a vásznon.

 • Rendező: Nicolai Fuglsig
 • Főszereplők: Chris Hemsworth, William Fichtner, Michael Shannon, Taylor Sheridan, Michael Peña
 • Időtartam: 2 óra 10 perc
 • Korhatár: 16 – Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.

 

4. Vonat Busanba – Zombi expressz

Az elfoglalt befektetési tanácsadó, Seok-Woo elhatározza, hogy születésnapi ajándék gyanánt elviszi elhidegült kislányát a volt feleségéhez Busanba. Már a vonaton ülnek, amikor az utaskísérő mögött felugrik egy menekülő, sebesült nő, aki nem sokkal később szörnyű kínok között meghal – ám néhány pillanattal később vérszomjas szörnyetegként tér magához, és őrjöngve ugrik rá a neki segíteni próbáló másik utaskísérőre. A Busanba induló járaton ragályként terjed el a pusztító kór, melynek hatására a halottak életre kelnek és mindenkit megölnek, aki a szemük elé kerül. A expresszvonaton egy maroknyi túlélő próbál menedéket találni, de minden állomáson hasonló állapotok uralkodnak. A híradásokból kiderül, hogy egy rejtélyes vírus elterjedése miatt egész országban ugyanez a helyzet, a kormányzat szükségállapotot és kijárási tilalmat hirdetett, mindenhol káosz és pánik uralkodik. Busan állítólag még biztonságos, ezért a mozdonyvezető elhatározza, hogy a közel 500km-re fekvő városig már sehol sem állnak meg – azonban korántsem biztos, hogy ott élőket találnak majd…Őrült tempójú hajsza kezdődik a túlélésért. Sang-ho Yeon író-rendező kliséken túllépő, székbe szögezően izgalmas filmje az utóbbi évek egyik legnagyobb költségvetésű és leglátványosabb dél-koreai mozija. A brutálisan naturális zombi-horrort akciófilmes tempóval és drámai fordulatokkal főszerező film a Cannes-i Filmfesztiválon debütált, ahol (pozitív értelemben) sokkolta a közönséget. Bemutatója után világszerte elismerést aratott a kritikusok és a közönség körében, eddig 29 nemzetközi fesztiváldíjjal jutalmazták – többek között a miskolci Jameson Cinefest éjszakai szekciójában is nagy sikert aratott – a Rotten Tomatoes mérvadó kritikagyűjtő portálon 95%-on áll az értékelése.

 • Rendező: Sang-ho Yeon
 • Főszereplők: Gong Yoo, Dong-seok Ma, Woo-sik Choi, Sohee Park, Jung Yoo-mi
 • Időtartam: 1 óra 58 perc
 • Korhatár: 18 – Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott.

 

Jó szórakozást! 🙂 

Forrás: vasarhelyimozi.hu

Kép: pixabay.com